Τουρκία: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τον διπλό σεισμό – Κατέρρευσαν περισσότερα από 2.800 κτίρια

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών από τους δύο ισχυρούς σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία και την Συρία, μέσα σε διάστημα 12 ωρών.

Σεισμός στην Τουρκία: Δραματικές ώρες μετά το διπλό φονικό χτύπημα – ΒΙΝΤΕΟ που κόβουν την ανάσα

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, περισσότεροι από 1.900 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους σε Τουρκία και Συρία, μετά τους δύο ισχυρούς σεισμούς, ενώ ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στα κτίρια που έχουν καταρρεύσει, με την ελπίδα να βρεθούν ζωντανοί άνθρωποι κάτω από τα ερείπια.

Η Τουρκία ανέβασε τον επίσημο απολογισμό των νεκρών από τους σεισμούς στους 1.121, αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο την υπηρεσία έκτακτης ανάγκης της χώρας, AFAD.

Τουρκία: Τι λένε οι Έλληνες σεισμολόγοι για τον σεισμό – εφιάλτη των 7,8 Ρίχτερ

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών Γιουνούς Σεζέρ, 2.824 κτίρια καταστράφηκαν.

σεισμός Τουρκία
ΠΗΓΗ: Sertaç Kayar/Reuters

Στη Συρία, 783 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από τους ισχυρούς σεισμούς, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσαν το συριακό υπουργείο Υγείας και διασώστες σε περιοχές που ελέγχουν ομάδες ανταρτών.

Σεισμός στην Τουρκία: Η στιγμή που πολυώροφο κτίριο καταρρέει σαν χάρτινος πύργος – ΒΙΝΤΕΟ – σοκ

Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό του υπουργείου Υγείας, που επικαλείται το συριακό πρακτορείο Sana, 403 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 1.284 τραυματίστηκαν στις επαρχίες Χαλέπι, Λατάκια, Χάμα και Ταρτούς, που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του καθεστώτος.

Στις περιοχές ελέγχου των ανταρτών, οι διασώστες των Λευκών Κρανών ανέφεραν 380 νεκρούς και περισσότερους από 1.000 τραυματίες.

Από την πλευρά του το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών (OCHA) έκανε λόγο για τουλάχιστον 255 νεκρούς και 811 τραυματίες στη βορειοδυτική Συρία.

Η εκπρόσωπος του OCHA, Μαντεβί Σουν-Σουόν είπε στο Reuters ότι τουλάχιστον 170 κτίρια έχουν υποστεί ζημιές.

σεισμός Τουρκία

Περισσότερες από 10 ομάδες έρευνας και διάσωσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν κινητοποιηθεί μετά τον σεισμό που έπληξε την Τουρκία, δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ, η Ρωσία, η Κίνα αλλά και η Ελλάδα είναι μεταξύ των χωρών που έχουν δηλώσει δημοσίως ότι μπορούν να προσφέρουν βοήθεια.

Ο πρώτος σεισμός σημειώθηκε ενώ οι άνθρωποι κοιμόντουσαν και είχε μέγεθος 7,8 Ρίχτερ, ένας από τους ισχυρότερους σεισμούς στην περιοχή εδώ και τουλάχιστον έναν αιώνα. Έγινε αισθητός μέχρι την Κύπρο και το Κάιρο.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) ο δεύτερος μεγάλος σεισμός είχε μέγεθος 7,7 βαθμών, με επίκεντρο στα 67 χιλιόμετρα (42 μίλια) βορειοανατολικά του Καχραμανμαράς της Τουρκίας, σε βάθος 2 χιλιομέτρων. Εκτιμάται ότι έχουν σημειωθεί περισσότεροι από 100 μετασεισμοί, μικρότερης έντασης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ