Η μυστηριώδης δολοφονία 64χρονης εξιχνιάστηκε έπειτα από 13 χρόνια – Το ακέφαλο πτώμα και οι κομμένοι αντίχειρες

Το μυστήριο με τη δολοφονία μιας 64χρονος γυναίκας εξιχνιάστηκε έπειτα από 13 χρόνια. Το ακέφαλο πτώμα είχε εντοπιστεί αποστραγγισμένο από το αίμα και πεταμένο σε έναν αμπελώνα στην Καλιφόρνια. Πλέον γνωρίζουμε το ποια είναι η γυναίκα, αλλά μυστήριο παραμένει ποιος είναι ο δολοφόνος.

Η αστυνομία αποκάλυψε πως πρόκειται για την 64χρονη Ada Beth Kaplan. Το πτώμα είχε ανακαλυφθεί γυμνό, κακοποιημένο και μερικώς αποσυντεθειμένο τον Μάρτιο του 2011 στην πόλη Arvin, σύμφωνα με την Sheriff County Kern.

Η Kaplan ήταν εντελώς αγνώριστη. Εκτός από τον αποκεφαλισμό της γυναίκας και την αποστράγγιση του αίματός της, ο δολοφόνος είχε κόψει τους αντίχειρές της πριν την πετάξει, προφανώς σε μια προσπάθεια να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο την αναγνώρισή της.

«Αυτό το άτομο πήρε το χρόνο του για να βρει το σημείο. Τοποθέτησε το πτώμα με συγκεκριμένο τρόπο σε μια στάση που μπορεί να θεωρηθεί σεξουαλική. Ήθελε το πτώμα να βρεθεί έτσι» περιέγραψε ο αστυνομικός David Hubbard στο ιστότοπο Kget.

Αν και δεν μπόρεσαν να αναγνωρίσουν την Kaplan, ήταν ξεκάθαρο στους ντετέκτιβ ότι είχαν να κάνουν με μια υπόθεση δολοφονίας.

Ωστόσο, το DNA που είχε εντοπιστεί αποδείχθηκε άχρηστο. Η υπόθεση παρέμεινε ανεξιχνίαστη για εννέα χρόνια έως ότου το DNA DOE, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ειδικεύεται στον εντοπισμό χρησιμοποιώντας ερευνητική γενετική γενεαλογία έριξε νέο φως. Αυτή τη φορά, το DNA της Kaplan είχε πολλαπλές επιτυχίες και έδωσε αποτελέσματα στους ερευνητές για πολλά μακρινά ξαδέρφια που εκτείνονται σε οκτώ γενιές.

Αφού συνέκριναν οι ερευνητές το DNA της με δύο πιθανά μέλη της οικογένειάς της που διέμεναν στην Ανατολική Ακτή, η ομάδα τελικά είχε μια επιτυχία.

«Η ομάδα μας εργάστηκε πολύ και σκληρά για αυτή την αναγνώριση», είπε σε μια δήλωση η Missy Koski, η επικεφαλής της ομάδας εθελοντών. «Η εβραϊκή καταγωγή των Ασκενάζι είναι συχνά πολύπλοκο να αποκαλυφθεί. Όταν φέραμε έναν ειδικό στα εβραϊκά αρχεία και τη γενεαλογία, αυτό έκανε τεράστια διαφορά».

Το μυστήριο με τον δολοφόνο

Οι συζητήσεις με την οικογένεια της Kaplan αποκάλυψαν γιατί ήταν τόσο δύσκολο να αναγνωριστεί: κανείς δεν υπέβαλε ποτέ αναφορά αγνοούμενου.

Το κίνητρο, τα ανησυχητικά γεγονότα που οδήγησαν στο θάνατό της και το άτομο που τη σκότωσε, ωστόσο, παραμένουν ένα μυστήριο. Το θύμα ζούσε σχεδόν 80 μίλια βόρεια από το σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα της, αν και η αστυνομία δεν πιστεύει ότι δολοφονήθηκε στον αμπελώνα.

Ο δολοφόνος ή οι δολοφόνοι έδειχναν «αρκετά άνετα να διαπράξουν αυτό το έγκλημα», αφήνοντας τους αξιωματικούς ανήσυχους ότι θα μπορούσαν να είναι ακόμα ελεύθεροι.

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο στη ζωή μου», είπε προηγουμένως ο Pruitt. «Έχω δει μερικές πολύ φρικιαστικές σκηνές εγκλήματος και αυτό ήταν απλά… ήταν ανατριχιαστικό».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ