Ηλεία: Συναγερμός για κρούσμα μηνιγγίτιδας σε σχολείο

Κρούσμα μικροβιακής μηνιγγίτιδας καταγράφηκε την Τρίτη σε μαθητή του δημοτικού σχολείου Νέας Φιγαλείας, στην Ηλεία. Ως εκ τούτου, ο Δήμος Ζαχάρως αποφάσισε ότι σήμερα Τετάρτη 10 Ιανουαρίου το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο Νέας Φιγαλείας θα παραμείνουν κλειστά, προληπτικά, για απολύμανση.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα patrinews.com το παιδί που είναι 9 ετών, παρουσίασε χθες υψηλό πυρετό με αποτέλεσμα να μεταφερθεί από τους γονείς του στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και από εκεί μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία” στην Αθήνα, για περαιτέρω εξετάσεις, θεραπεία και νοσηλεία.

Η κατάσταση της υγείας του παιδιού δεν φέρεται να εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία, ωστόσο ο δήμος άμεσα προχώρησε στη λήψη των απαραίτητων μέτρων, προκειμένου να μην υπάρξουν πιο σοβαρά προβλήματα.

Για την λήψη των απαραίτητων μέτρων υπήρξε χθες σύσκεψη του δημάρχου Ζαχάρως Κωνσταντίνου Μητρόπουλου με τον διευθυντή του Κέντρο Υγείας Ζαχάρως Προκόπη Παπαζαφείρη, όπου και αποφασίστηκε να κλείσουν προληπτικά τα δύο σχολεία και να γίνει η απαραίτητη απολύμανση.

Όπως τόνισε ο κ. Μητρόπουλος, «προχωρήσαμε άμεσα στη λήψη μέτρων και αποφασίσαμε να γίνει απολύμανση αύριο (σ.σ. σήμερα) στο νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο Νέας Φιγαλείας.
Προέχει πάνω από όλα η δημόσια υγεία, είμαστε δίπλα στους γονείς και στο παιδί, επικοινώνησα με τη μητέρα του και ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά και σύντομα το παιδί θα είναι και πάλι στο σπίτι του και δίπλα στους αγαπημένους του ανθρώπους». Επικοινωνία με την οικογένεια του παιδιού είχε και ο κ. Νίκος Κουτσόπουλος, δημοτικός σύμβουλος (με καθήκοντα Αντιδημάρχου) του Δήμου Ζαχάρως, που και αυτός ευχήθηκε πολύ σύντομα το παιδί να επιστρέψει «σιδερένιο» στο σπίτι του.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ