Το μήνυμα του Άσαντ στον Πάπα

Το μήνυμα του Άσαντ στον Πάπα

Ιδιωτικό μήνυμα στον Πάπα Φραγκίσκο έστειλε ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ, όπως ανακοίνωσε το Βατικανό, χωρίς να αποκαλύπτει το περιεχόμενο του μηνύματος.

Είναι η πρώτη φορά, απ’ ό,τι είναι γνωστό, που ο Άσαντ στέλνει απευθείας μήνυμα στον ποντίφικα αφότου ξεκίνησε ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία το 2011. Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει απευθύνει επανειλημμένα εκκλήσεις προκειμένου να τερματιστεί η σύγκρουση, την τελευταία ανήμερα τα Χριστούγεννα.

Πηγές του Βατικανού δήλωσαν πως το μήνυμα είναι πιθανό να περιλαμβάνει τη θέση της Συρίας ενόψει των ειρηνευτικών συνομιλιών που αναμένεται να αρχίσουν στις 22 Ιανουαρίου, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, στη Γενεύη.

Το Βατικανό, που έχει καθεστώς μόνιμου παρατηρητή στα Ηνωμένα Έθνη, εκπροσωπείται επίσης στους οργανισμούς του ΟΗΕ που εδρεύουν στη Γενεύη.

Το Βατικανό ανέφερε πως μια συριακή αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υφυπουργό Τζόζεφ Σουέιντ είχε συνομιλίες στο Βατικανό με τον υπουργό Εξωτερικών του πάπα, αρχιεπίσκοπο Πιέτρο Παρολίν και τον υπουργό Εξωτερικών Υποθέσεων, αρχιεπίσκοπο Ντομινίκ Μαμπέρτι.

“Η αντιπροσωπεία έφερε ένα μήνυμα από τον πρόεδρο Άσαντ για τον Άγιο Πατέρα και επεξήγησε τη θέση της συριακής κυβέρνησης”, αναφέρεται σε μια ανακοίνωση.

Ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία ανάμεσα σε δυνάμεις πιστές στον Άσαντ και στους κυρίως σουνίτες μουσουλμάνους αντάρτες που μάχονται για να τον ανατρέψουν έχει κοστίσει τη ζωή τουλάχιστον 100.000 ανθρώπων από το Μάρτιο του 2011.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ