Το «καρφί» του Ερντογάν για τον Μακρόν: Οι γυναίκες μας τα βρίσκουν, εμείς όχι

Παρά τις εντάσεις μεταξύ των συζύγων τους, η Εμινέ Ερντογάν και η Μπριζίτ Μακρόν έχουν μια σχέση περισσότερο από εγκάρδια, αναφέρει στην ιστοσελίδα του ο τηλεοπτικός σταθμός. ΒFMTV.

Της Μαρίας Δεναξά

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αστειεύτηκε την Πέμπτη για τη δύσκολη σχέση του με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, λέγοντας σε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της πρώτης συνάντησης της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας: «Οι γυναίκες μας τα βρίσκουν, όχι εμείς».

Τον περασμένο Νοέμβριο, το περιβάλλον της Εμινέ Ερντογάν είχε δηλώσει στο AFP ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο γυναικών -που φωτογραφίζονται τακτικά μαζί σε διεθνείς συνόδους κορυφής– βρίσκονταν στα καλύτερα τους. 

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βιντεοσκοπήθηκε νωρίτερα την Πέμπτη να αστειεύεται με τον Γάλλο πρόεδρο, προτείνοντας στη Γαλλία να ενταχθεί στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών (OTS), ο οποίος περιλαμβάνει εκτός από την Τουρκία τουρκόφωνες χώρες της Κεντρικής Ασίας και του Αζερμπαϊτζάν.

«Θα σας δεχτούμε αν θέλετε», είπε στον Εμανουέλ Μακρόν παρουσία του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος χτύπησε τον Τούρκο ηγέτη στην πλάτη, δήλωσε την Πέμπτη ότι επέμεινε στην ανάγκη να καταπολεμηθεί κάθε “καταστρατήγηση” των κυρώσεων κατά της Ρωσίας στο πλαίσιο του πολέμου στην Ουκρανία.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ