Το Ισραήλ χτυπάει με drone θέσεις της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Κόκκινο χτυπάει η κατάσταση στα σύνορα του Λιβάνου με το Ισραήλ μετά από επιθέσεις της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ.

Προ των πυλών η χερσαία επίθεση του Ισραήλ στην Γάζα – Λήγει στις 20:00 το τελεσίγραφο στους Παλαιστίνιους

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι χτυπάει με μη επανδρωμένο όχημα «τρομοκρατικούς στόχους που ανήκουν στην Χεζμπολάχ στον Λίβανο».

Νωρίτερα η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για επιθέσεις σε ισραηλινό έδαφος. «Σε απάντηση στις ισραηλινές επιθέσεις αυτή την Παρασκευή το απόγευμα σε μια σειρά από πόλεις του νότιου Λιβάνου, οι Μουτζαχεντίν της Ισλαμικής Αντίστασης επιτέθηκαν στις ακόλουθες ισραηλινές τοποθεσίες: την τοποθεσία Αλ Αμπάντ, την τοποθεσία Μισκβάμ, την τοποθεσία Ράμια και την τοποθεσία Τζαλ Αλ Αλάμ με άμεσα και κατάλληλα όπλα, και όλα κατάφεραν ακριβή χτυπήματα», ανέφερε σε ανακοίνωση η Χεζμπολάχ.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Βίντεο από την στιγμή που Φον ντερ Λάιεν και Μέτσολα σπεύδουν σε καταφύγιο καθώς ηχούν σειρήνες

Ισραηλινές οβίδες έπληξαν σήμερα ένα φυλάκιο του λιβανέζικου στρατού στα σύνορα μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου, ανέφεραν τρεις πηγές στο πρακτορείο Reuters, σε μια περιοχή όπου νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε για μια πιθανή ένοπλη διείσδυση και διαβεβαίωσε ότι απάντησε με το πυροβολικό του.

Λίγο αργότερα ωστόσο ο στρατός ανέφερε ότι δεν υπήρξε καμία διείσδυση στο ισραηλινό έδαφος και οι κάτοικοι ενός μεθοριακού χωριού, στους οποίους είχαν δοθεί οδηγίες να κλειδωθούν στα σπίτια τους, μπορούν και πάλι να κυκλοφορούν ελεύθερα.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ξεκίνησε η εκκένωση της Γάζας – Με αυτοκίνητα, μηχανές και γαϊδούρια φεύγουν οι κάτοικοι

Στην ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού αναφέρεται ότι σημειώθηκε μια έκρηξη στον μεθοριακό φράχτη, ο οποίος υπέστη μικρές υλικές ζημιές.

Ο συναγερμός αφορούσε το χωριό Χανίτα, που απέχει 500 μέτρα από τα σύνορα και βρίσκεται απέναντι από τη λιβανέζικη κοινότητα Άαλμα Ελ Σάεμπ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ