Ισραήλ: Σειρήνες ακούγονται στο Τελ Αβίβ – Αναφορές για εισβολή από τον Λίβανο

Αναφορές του ισραηλινού στρατού ότι βρίσκεται σε εξέλιξη πιθανή ένοπλη εισβολή από τον Λίβανο στο Ισραήλ.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανέφεραν ότι σημειώθηκε έκρηξη σε τμήμα του συνοριακού τείχους με τον Λίβανο κοντά στο κιμπούτς Χάνιτα. Οι Ισραηλινοί στρατιώτες απάντησαν με πυρά του πυροβολικού προς τον Λίβανο, σύμφωνα με τις IDF.

Ο ισραηλινός στρατός έχει ζητήσει από τους κατοίκους των χωριών κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο να μείνουν στα σπίτια τους και να κλειδώσουν πόρτες και παράθυρα. Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι ερευνά την περιοχή για πιθανούς υπόπτους που εισέβαλαν στο Ισραήλ.

Την ίδια στιγμή οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις ενημέρωσαν ότι ήχησαν οι σειρήνες στο Τελ Αβίβ και τις γύρω περιοχές.

Εντείνονται οι φόβοι ότι η Χεζμπολάχ θα παρέμβει στην σύρραξη

Μέχρι στιγμής η σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου έχει πραγματοποιήσει μικρά χτυπήματα στα σύνορα με το Ισραήλ, κυρίως ως προειδοποίησε στον ισραηλινό στρατό.

Ωστόσο σήμερα ενισχύθηκαν οι φόβοι ότι η οργάνωση που στηρίζεται από το Ιράν και είναι πολύ καλά εξοπλισμένη μπορεί να επέμβει στην πολεμική σύγκρουση Ισραηλινών Παλαιστινίων.

Ο υπαρχηγός της Χεζμπολάχ Ναΐμ Κάσεμ είπε ότι οι δυνάμεις της οργάνωσης είναι πλήρως έτοιμες να συνδράμουν την Χαμάς στον πόλεμο κατά του Ισραήλ. Μάλιστα σε διαδήλωση αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους που πραγματοποιήθηκε στην Βυρητό ανέφερε ότι η Χεζμπολάχ θα παρέμβει «όταν έρθει η ώρα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ