Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην Ζλίτεν

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση της Πέμπτης στην δυτική Λιβύη που είχε αποτέλεσμα έξι στρατιωτικοί να χάσουν τη ζωή τους, ενώ οι λιβυκές αρχές ανακοίνωσαν τη σύλληψη των φερόμενων ως δραστών.

Με μια ανακοίνωσή του που διένειμε ένα από τα όργανα προπαγάνδας του, το πρακτορείο «ειδήσεων» Άμακ, η τζιχαντιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που έγινε την Πέμπτη «εναντίον του σημείου ελέγχου Ουάντι Κάαμ», στον δρόμο που συνδέει τη Ζλίτεν με τη Χομς, με στόχο μια ομάδα ανδρών των σωμάτων ασφαλείας της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ).

Το πρωί της Πέμπτης, ένοπλοι σκότωσαν έξι στρατιωτικούς της Δύναμης Ειδικών Επιχειρήσεων του υπουργείου Εσωτερικών σε επίθεση εναντίον ενός σημείου ελέγχου κι ενός παρακείμενου κτιρίου στη Ζλίτεν, 160 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης, περιοχή όπου δρα το Ισλαμικό Κράτος.

«Οι δράστες της επίθεσης έχουν συλληφθεί», δήλωσε το βράδυ του Σαββάτου ο υπουργός Εσωτερικών της ΚΕΕ, ο στρατηγός Αμπντεσαλάμ Άσουρ, σε λιβυκό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο. «Όλα τα πρόσωπα που συνελήφθησαν είναι Λίβυοι πολίτες (…) και τα πρώτα στοιχεία των ερευνών υποδεικνύουν ότι πρόκειται για μέλη του Ισλαμικού Κράτους», πρόσθεσε ο Άσουρ, χωρίς να διευκρινίσει πόσοι άνθρωποι έχουν τεθεί υπό κράτηση.

Ο δήμαρχος της πόλης, ο Μούφτα Αχμάντι, είχε δηλώσει την Πέμπτη ότι ο ένας από τους δράστες της επίθεσης σκοτώθηκε και άλλοι δύο διέφυγαν.

Η επίθεση στη Ζλίτεν έγινε πριν συμπληρωθεί ένα 24ωρο αφότου κυκλοφόρησε ένα μήνυμα του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, με το οποίο κάλεσε τους οπαδούς της τζιχαντιστικής οργάνωσης να «στραφούν στη Λιβύη και να υποστηρίξουν τους μουτζαχεντίν στη Λιβύη, στη Συρία και στο Ιράκ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ