Το Facebook εξοπλίζεται με… δορυφόρους

Το Facebook εξοπλίζεται με… δορυφόρους

 

Μια νέα εποχή ξεκινά για το Facebook καθώς η δημοφιλής σελίδα κοινωνικής δικτύωσης προχωρά στην κατασκευή δορυφόρων, μη επανδρωμένων οχημάτων και laser στο πλαίσιο ενός φιλόδοξου και δαπανηρού σχεδίου για τη διαδικτυακή επικοινωνία των ανθρώπων ακόμη και στα λιγότερο ανεπτυγμένα σημεία του πλανήτη.

«Σήμερα μοιραζόμαστε ορισμένες πληροφορίες για τη δουλειά που κάνει το Connectivity Lab του Facebook με την κατασκευή μη επανδρωμένων οχημάτων, δορυφόρων και laser για να παραδώσει Internet σε όλους» έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος Mark Zuckerberg στο Facebook.

Σε επίσημη ανακοίνωση, το Facebook δήλωσε ότι έχει προσλάβει ειδικούς της NASA σε θέματα αεροναυπηγικής και επικοινωνιών προκειμένου να στελεχώσει το Connectivity Lab. «Θα συνεχίσουμε να χτίζουμε συνεργασίες, αλλά για να συνδεθούν οι άνθρωποι από όλο τον κόσμο χρειάζεται να βρεθεί νέα τεχνολογία» δήλωσε ο Zuckerberg.

To Facebook οραματίζεται έναν στόλο μη επανδρωμένων οχημάτων που να κινούνται με ηλιακή ενέργεια και δορυφόρων που βρίσκονται σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη που θα προσφέρουν Internet σε διάφορες περιοχές του πλανήτη. Οι αόρατες υπέρυθρες ακτίνες laser θα μπορούσε να αυξηθεί σημαντικά η ταχύτητα των συνδέσεων, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σαφές ότι το Facebook φιλοδοξεί να γίνει κάτι πολύ περισσότερο από τη μεγαλύτερη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Στόχος του είναι να αποκτήσει ηγετική θέση στον τεχνολογικό κλάδο, «ορίζοντας τις τάσεις που θα διαμορφώνουν την κοινωνία» όπως σχολιάζει το Reuters.

 

Πηγή: euro2day.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ