Τιτανικός: Εντοπίστηκαν συντρίμμια κοντά στο ναυάγιο – Πρόκειται για το υποβρύχιο;

Συντρίμμια εντοπίστηκαν κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού, σύμφωνα με την αμερικανική ακτοφυλακή. Οι ειδικοί αξιολογούν τις νέες πληροφορίες προκειμένου να εξακριβώσουν εάν προέρχονται από το υποβρύχιο Titan.

Οργή για τον θετό γιο του μεγιστάνα που αγνοείται με το υποβρύχιο – Φλέρταρε στο twitter με μοντέλο του OnlyFans

Αξιωματούχοι είπαν ότι βρέθηκε ένα «πεδίο με συντρίμμια», δηλαδή μία έκταση στον βυθό που έχει κομμάτια από συντρίμμια. Το εύρημα εντοπίστηκε από τηλεκατευθυνόμενο όχημα που μπορεί να φτάσει μέχρι τον πυθμένα της θάλασσας και να στείλει εικόνες στην επιφάνεια.

H αμερικανική ακτοφυλακή θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 23:00 Ώρα Ελλάδος για να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τα ευρήματα.

Υποβρύχιο Titan: Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης από την αμερικανική ακτοφυλακή

Γάλλοι επιστήμονες έχουν επιστρατεύσει για τις έρευνες το τηλεκατευθυνόμενο όχημα Victor 6000 ενώ και το καναδικό πλοίο Horizon Arctic συμμετέχει στις έρευνες με το δικό του τηλεκατευθυνόμενο όχημα.

Άργησαν να ξεκινήσουν οι έρευνες, λέει η οικογένεια του Βρετανού μεγιστάνα

Titan: Ώρα μηδέν για το υποβρύχιο, φόβοι ότι τελείωσε το οξυγόνο – Στην περιοχή των ερευνών το γαλλικό ρομπότ

Η οικογένεια του Βρετανού δισεκατομμυριούχου, Χάμις Χάρντινγκ καταγγέλλει ότι οι υπεύθυνοι της εταιρείας OceanGate Explorations καθυστέρησαν πολύ να κινητοποιηθούν για την έρευνα και διάσωση με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος. «Είναι πολύ τρομακτικό. Τους πήρε τόσο πολύ να ξεκινήσουν για να τους σώσουν. Τους πήρε πολύ χρόνο», είπε στην βρετανική εφημερίδα Telegraph η ξαδέρφη του επιχειρηματία, Κάθλιν Κοσνέτ.

Οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί οι 5 επιβαίνοντες είχαν αρχίσει να εξανεμίζονται από το μεσημέρι. Όπως έχει ανακοινώσει η αμερικανική ακτοφυλακή, το οξυγόνο μέσα στο υποβρύχιο θα μπορούσε να διαρκέσει μέχρι τις 14:08.

Το βαθυσκάφος Titan, μήκους 6,7 μέτρων, που ανήκει στην εταιρεία OceanGate Expeditions με έδρα τις ΗΠΑ, ξεκίνησε την κάθοδό του προς το ναυάγιο του Τιτανικού στις 08:00 το πρωί της Κυριακής (τοπική ώρα, 15:00 ώρα Ελλάδας). Έχασε επαφή με το πλοίο υποστήριξης από το οποίο αποκολλήθηκε έπειτα από περίπου μία ώρα και 45 λεπτά, δηλαδή λίγα λεπτά προτού φτάσει στο διάσημο ναυάγιο, σε μια απομακρυσμένη περιοχή του βόρειου Ατλαντικού.

Τι μπορεί να σημαίνει η ανακοίνωση της ακτοφυλακής των ΗΠΑ

Ο δημοσιογράφος του BBC, Τζόναθαν Έιμος που παρακολουθεί τις έρευνες εξήγησε ότι η ανακοίνωση της αμερικανικής ακτοφυλακής είναι εξαιρετικά επιφυλακτική. «Μπορεί να είναι κάτι. Μπορεί και να μην είναι τίποτα», σχολίασε ο δημοσιογράφος.

Συγκεκριμένα διευκρίνισε ότι από την έναρξη των ερευνών διάσωσης είναι η πρώτη φορά που η ακτοφυλακή των ΗΠΑ κάνει ανάρτηση στο twitter και αναφέρεται σε συντρίμμια.

Ειδικοί, που μίλησαν στον δημοσιογράφο, ανέφεραν ότι το υποβρύχιο μπορεί να έχει υποστεί μία καταστροφή έκρηξη εξαιτίας κατασκευαστικής αστοχίας. «Ένα τέτοιο σενάριο θα μπορούσε να εξηγήσει τα συντρίμμια. Αλλά και πάλι αυτή η αναφορά μπορεί να αποδειχθεί ότι δεν είναι τίποτα. Ο βυθός γύρω από το ναυάγιο του Τιτανικού είναι γεμάτος με κάθε είδους συντρίμμια, κυρίως από το ίδιο το μεγάλο πλοίο», σημείωσε ο Τζόναθαν Έιμος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ