Υποβρύχιο Titan: Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης από την αμερικανική ακτοφυλακή

Η αμερικανική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι συνεχίζει τις επιχειρήσεις «διάσωσης» του υποβρύχιου Titan και των πέντε επιβαινόντων που εξαφανίσθηκαν κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού, παρά τους φόβους ότι τα αποθέματα του οξυγόνου έχουν εξαντληθεί.  «Συνεχίζουμε να διαπιστώνουμε σε ιδιαιτέρως σύνθετες περιπτώσεις ότι η θέληση για ζωή των ανθρώπων πρέπει να ληφθεί επίσης πραγματικά υπ’ όψιν. Και, κατά συνέπεια, συνεχίζουμε τις έρευνες και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες διάσωσης», δηλώνει ο υποναύαρχος Τζο Μάουτζερ, επικεφαλής των επιχειρήσεων έρευνας στο δίκτυο NBC.

Titan: Ώρα μηδέν για το υποβρύχιο, φόβοι ότι τελείωσε το οξυγόνο – Στην περιοχή των ερευνών το γαλλικό ρομπότ

Τελειώνει το οξυγόνο

Όπως έχει ανακοινώσει η αμερικανική ακτοφυλακή, το οξυγόνο μέσα στο υποβρύχιο θα μπορούσε να διαρκέσει μέχρι τις 14:08.

Την ίδια στιγμή στην περιοχή των ερευνών, σπεύδουν ακόμα περισσότεροι διασώστες με περισσότερα πλοία και σκάφη ελπίζοντας ότι το οξυγόνο θα μπορούσε να διαρκέσει λίγες ώρες παραπάνω.

Υποβρύχιο Titan: Η σύζυγος του CEO της OceanGate είναι δισέγγονη δύο επιβατών του Τιτανικού

Συγκεκριμένα πέντε πλοία βρίσκονται στην περιοχή έρευνας πάνω από το ναυάγιο του Τιτανικού, σύμφωνα με δεδομένα θαλάσσιας παρακολούθησης. Υπάρχουν επίσης τέσσερα ακόμη πλοία που καταγράφονται από την αμερικανική ακτοφυλακή που ταξιδεύουν στην περιοχή, αναφέρει το Sky.

Τα πλοία που βρίσκονται επί του παρόντος στο σημείο του ναυαγίου είναι τα Polar Prince, Deep Energy, Atlantic merlin, Skandi Vinland και CGS Cabot. Αυτά που περιγράφονται ως «καθ’ οδόν» περιλαμβάνουν την καναδική CGS Ann Harvey, την καναδική CGS Terry Fox, την Motor Vessel Horizon Arctic και τη French Research L’Atalante.

Τιτανικός: Στην τελευταία φάση οι έρευνες για το υποβρύχιο – «Χρειαζόμαστε ένα θαύμα»

Το βαθυσκάφος Titan, μήκους 6,7 μέτρων, που ανήκει στην εταιρεία OceanGate Expeditions με έδρα τις ΗΠΑ, ξεκίνησε την κάθοδό του προς το ναυάγιο του Τιτανικού στις 08:00 το πρωί της Κυριακής (τοπική ώρα, 15:00 ώρα Ελλάδας). Έχασε επαφή με το πλοίο υποστήριξης από το οποίο αποκολλήθηκε έπειτα από περίπου μία ώρα και 45 λεπτά, δηλαδή λίγα λεπτά προτού φτάσει στο διάσημο ναυάγιο, σε μια απομακρυσμένη περιοχή του βόρειου Ατλαντικού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ