Τι συζήτησε με τον νέο Γ.Γ. του ΟΗΕ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Το μεταναστευτικό και ζητήματα ασφάλειας βρέθηκαν στο επίκεντρο ανεπίσημης συνάντησης που είχε το Σάββατο ο Ευρωπαίος Επίτροπος μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, με τον νέο γενικό γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος αναλαμβάνει τα καθήκοντά του την πρώτη Ιανουαρίου.

Κατά τη συνάντηση, η οποία όπως γνωστοποίησε το γραφείο του επιτρόπου διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα, συζητήθηκαν και άλλα θέματα γεωστρατηγικού και γεωπολιτικού ενδιαφέροντος καθώς και οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά το Κυπριακό. 

Επίσης, ο κ. Αβραμόπουλος στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης JFK ενημερώθηκε εκτενώς από το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας για τη λειτουργία του Ηλεκτρονικού Συστήματος Ταξιδιωτικής Άδειας ESTA (Electronic System for Travel Authorization) των ΗΠΑ εν όψει της προετοιμασίας του αντίστοιχου Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφοριών και Άδειας Ταξιδίου ETIAS (European Travel Information and Authorisation System).

Ο κ. Αβραμόπουλος θα μεταβεί την Κυριακή στην Ουάσιγκτον για να εκπροσωπήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση στην υπουργική Σύνοδο Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης Ε.Ε. – ΗΠΑ που πραγματοποιείται στις 4 και 5 Δεκεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην Ουάσινγκτον, ο κ. Αβραμόπουλος θα έχει επίσης επαφές με το αμερικανικό Κογκρέσο για θέματα ασφάλειας και ειδικότερα για την υπερατλαντική συνεργασία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Διαβάστε επίσης:

Ηχηρό μήνυμα Παυλόπουλου στην Τουρκία: Δεν ωφελούν οι απειλές

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Δημήτρης Αβραμόπουλος – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ