Τέμπη: Το ρεπορτάζ του BBC «στο σημείο όπου χάθηκε η ελπίδα»

Πλάνα από την τραγωδία στα Tέμπη μεταδίδει ο Έλληνας δημοσιογράφος του BBC, Κώστας Κουκουμάκας.

Τραγωδία στα Τέμπη: Αποκαλύφθηκε η «γύμνια» στο δίκτυο ασφαλείας – Η ΕΕ είχε προειδοποιήσει για τα τρένα στην Ελλάδα

Αρκετοί από τους επιβάτες παραμένουν αγνοούμενοι με τις ελπίδες εύρεσής τους να εξανεμίζονται όσο περνά η ώρα, καθώς τα βαγόνια πλέον έχουν μεταμορφωθεί σε άμορφη μάζα εξαιτίας της τεράστιας πυρκαγιάς που ξέσπασε μετά την σύγκρουση.

Μυρωδιά καμένου μετάλλου και πλαστικού

Ο Κώστας Κουκουμάκας βρέθηκε στο σημείο τις πρώτες πρωινές ώρες και μετέδωσε τις εικόνες από τον «ζωντανό» εφιάλτη με ρούχα, βαλίτσες και μεταλλικά αντικείμενα να βρίσκονται σκόρπια στο έδαφος γύρω από τα βαγόνια.

Τέμπη: Ο 20χρονος ήρωας που έσωσε με κίνδυνο της ζωής του δέκα επιβάτες από το 2ο βαγόνι

«Μπορείτε να δείτε κομμάτια μετάλλου, ρούχα, υφάσματα και διασώστες που επιχειρούν σε αυτό που, πριν από 10-12 ώρες, ήταν ένα τρένο» λέει ο κ. Κουκουμάκας, και συνεχίζει:

«Υπάρχουν ασθενοφόρα που περιμένουν τους τραυματίες, αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμία ελπίδα για εκείνους που έχουν παγιδευτεί κάτω από το τρένο», σημειώνει ο Έλληνας  δημοσιογράφος του BBC.

Τέμπη – Η απολογία του σταθμάρχη: Πότε κατάλαβε το λάθος του – Αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες

Περιγράφει στη συνέχεια την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο σημείο μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στο τρένο.

«Υπάρχει μυρωδιά καμένου μετάλλου και πλαστικού στην ατμόσφαιρα, επειδή δευτερόλεπτα μετά τη σύγκρουση ξέσπασε πυρκαγιά. Δύο ή τρία βαγόνια του τρένου μετατράπηκαν σε αποκαΐδια, άχρηστα μέταλλα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ