Τέμπη: «Έτσι έσωσα 16 ανθρώπους» – Η συγκλονιστική μαρτυρία επιβάτη της μοιραίας αμαξοστοιχίας

Δεν έχουν τέλος οι ανθρώπινες ιστορίες διασωθέντων από την τραγωδία στα Τέμπη. Ο Άγγελος Τσιαμούρας βοήθησε 16 συνεπιβάτες του να βρουν διέξοδο από τα μοιραία βαγόνια.

Τέμπη: Φοιτητής ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι – Εκτοξεύθηκε στα χωράφια

«Βρισκόμουν στο 6 βαγόνι, δέχτηκε πολύ μικρό χτύπημα, δεν έπαθε τίποτα» ,τόνισε μιλώντας στο MEGA, ο Άγγελος Τσιαμούρας.

«Μετακινήθηκα στο 5, μετά στο 4 για να βγάλω όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούσα, μετά πήγα στο δύσκολο βαγόνι, το 3. Μπορέσαμε και σώσαμε τουλάχιστον 5 άτομα σε σοβαρή κατάσταση μαζί με την ΕΜΑΚ».

Τραγωδία στα Τέμπη: Γιατί τα συστήματα ασφαλείας περιμένουν 23 χρόνια να τοποθετηθούν

«Ήταν σαν πύρινη κόλαση»

«Ήταν σαν πύρινη κόλαση, όλο σκοτάδι και κόκκινοι καπνοί. Δυσκολευόμασταν να αναπνεύσουμε. Είχα δει πού είναι τα τρένα, ήξερα τι πρέπει να κάνω, να βγουν όσο πιο γρήγορα έξω. Εντέλει τα καταφέραμε».

Ο Άγγελός Τσιαμούρας προσπαθούσε, όπως είπε, μαζί με τα σωστικά συνεργεία για τρεις ώρες για να βοηθήσει τους συνεπιβάτες του.

Τέμπη: Από θαύμα γλίτωσε 20χρονος φοιτητής – «Πέντε λεπτά πριν ήμουν στο πρώτο βαγόνι»

«Οι περισσότεροι ήταν νέοι άνθρωποι. Έχασα τον κόσμο κάτω από τα πόδια μου όταν μια γιαγιά έψαχνε το 6 μηνών εγγόνι της και δεν μπορούσα να το βρω. Αργότερα με ειδοποίησε η μητέρα του ότι είναι καλά».

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ