Συγκλονιστικό βίντεο: 4χρονη από την Γάζα περιγράφει τη φρίκη των βομβαρδισμών – «Τρέμει το σπίτι»

Μεταξύ εκείνων που παγιδεύτηκαν στο χάος ένα κοριτσάκι, με βρετανική και παλαιστινιακή καταγωγή. Η μικρή Jenna, η οποία ζει στη Γάζα περιέγραψε την εμπειρία της από τον τρομακτικό βομβαρδισμό του Ισραήλ σε ένα συγκινητικό βίντεο TikTok.

«Το πρωί και το βράδυ γίνονται πολλοί βομβαρδισμοί», είπε η Jenna, η οποία φαινόταν να είναι περίπου τεσσάρων ή πέντε ετών.

«Πρέπει να ανησυχούμε όταν τρέμει το σπίτι. Νιώθω ότι [πέφτει] αργά, αργά, αργά και αν ακούσουμε κάποιο δυνατό θόρυβο φοβάμαι και η μαμά τους αγκαλιάζει όλους. Είμαστε παιδιά και δεν είναι σωστό να το κάνουμε αυτό στα παιδιά» λέει στο συγκλονιστικό βίντεο.

@shazzieofficial British Palestinian child speaks out from Gaza #news #Gaza #gazasiege #gazaunderattack #palestine ♬ original sound – ShazzieOfficial

Ερωτηθείσα πού ζούσε, η Jenna, η οποία μιλούσε με μια χαρακτηριστική αγγλική προφορά, απάντησε: «Στη Γάζα».

Μια γυναικεία φωνή ακούγεται εκτός κάμερας να λέει ότι εκείνη και η οικογένειά της αναγκάστηκαν να «τρέξουν και να φύγουν» την προηγούμενη μέρα.

Όταν την ρωτούν αν φοβήθηκε, η Jenna απάντησε «Ναι», προσθέτοντας: «Μου λείπει πραγματικά το σπίτι μου, αλλά δεν μπορώ να πάω λόγω των πολλών βομβαρδισμών».

Για τον τρόμο τους μίλησαν και άλλοι κάτοικοι της Γάζας. Η Youmna El Sayed, ανταποκρίτρια του Al Jazeera στη Λωρίδα της Γάζας, είχε αναγκαστεί να καταφύγει στο Khan Younis, μια πόλη στα νότια της Γάζας. «Είναι απαίσιο. Δεν έχουμε ρεύμα, νερό ή ίντερνετ» σημείωσε.

Περίπου 50.000 έως 60.000 Βρετανοί υπήκοοι πιστεύεται ότι βρίσκονται στο Ισραήλ ή τη Γάζα, σύμφωνα με εκτιμήσεις της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ