Αποστολή στο Ισραήλ – Σντερότ: Η πόλη – φάντασμα που μπήκε στο στόχαστρο της Χαμάς

Οδοιπορικό στην πόλη που βρίσκεται μια ανάσα από την Γάζα, την οποία οι Ισραηλινοί εκκένωσαν πλήρως, μετά το μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων της Χαμάς.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Νέα ανατροπή με τις διεθνείς τιμές πετρελαίου – Πού θα φτάσουν βενζίνη και diesel

Ανταπόκριση από το Σντερότ στο Ισραήλ: Χρήστος Μαζανίτης

Μόλις 850 μέτρα από το τείχος στο βόρειο ανατολικό άκρο της Γάζας βρίσκεται η πόλη Σντερότ. Από την πρώτη ημέρα οι τρομοκράτες της Χαμάς έχουν βάλει τη συγκεκριμένη πόλη στο στόχαστρό τους, εξαπολύοντας επί καθημερινής βάσης μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων.

Δυνάμεις του Ισραήλ σκότωσαν 3 μέλη της Χαμάς που πέρασαν τα σύνορα με τον Λίβανο

Πόλεμος στο Ισραήλ: Σολτς και Νετανιάχου συμφωνούν ότι πρέπει να αποτραπεί «ανάφλεξη» και εμπλοκή της Χεζμπολάχ

Πριν από λίγες ημέρες ήταν τόσο σφοδρό το σφυροκόπημα που δέχτηκε με πυραύλους η πόλη που το αντιπυραυλικό σύστημα προστασίας, το περιβόητο iron dome, δεν κατάφερε να τους αναχαιτίσει όλους.

Το αποτέλεσμα ήταν μεγάλος αριθμός πυραύλων να χτυπήσουν τη γειτονιά που βρίσκεται το Αστυνομικό Τμήμα, το οποίο καταστράφηκε συθέμελα.

Το υπουργείο Άμυνας της χώρας σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισαν την πλήρη εκκένωση της πόλης και τη μεταφορά όλων των κατοίκων σε άλλες πόλεις η χωριά, όπου φρόντισαν να τους βρουν καταλύματα και τροφή για όσο διάστημα χρειαστεί εωσότου ολοκληρωθούν οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού.

Μέσα στην πόλη κυκλοφορούν μόνο αστυνομικοί και ομάδες της πολιτοφυλακής. Μέλημά τους είναι η διαφύλαξη των περιουσιών προκειμένου να μην γίνει πλιάτσικο από κάποιον εισβολέα.

Κι όμως παρά το γεγονός ότι εδώ και τρεις ημέρες έχει εκκενωθεί πλήρως η Σντερότ, η Χαμάς συνέχισε να την βάζει στο στόχαστρό της εξαπολύοντας ρουκέτες ανά τακτά χρονικά διαστήματα κάθε ημέρα.

Η πόλη Σντερότ Θεωρείται η πιο κοντινή ισραηλινή πόλη στην Γάζα. Έχει πληθυσμό περίπου 30.000 κατοίκους. Από την πρώτη ημέρα εκδήλωσης των μαζικών επιθέσεων που εξαπέλυσε η Χαμάς προς το Ισραήλ, η πόλη χτυπήθηκε με πυραύλους Κασάμ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ