Sueddeutsche Zeitung: Γιατί τόσο δράμα;

«Η ελληνική κυβέρνηση θέλει να δείξει ισχυρότερη από ό, τι είναι» υποστηρίζει στο πρωτοσέλιδο της στην online έκδοση η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung διαπιστώνοντας ότι «αυτό επιδεινώνει την κρίση».

«Η Αθήνα με τις απειλές για κατάσχεση του Ινστιτούτου Γκαίτε ως αντάλλαγμα για τις αποζημιώσεις, θέλει να αυξήσει την πίεση στο Βερολίνο, αλλά το μόνο που πετυχαίνει είναι να αυξήσει το Ελληνικό δράμα. Νομικά οι απαιτήσεις της Ελλάδας δεν έχουν βάση» υποστηρίζει στη συνέχεια το δημοσίευμα, «παρόλα αυτά ο Αλέξης Τσίπρας τις χρησιμοποιεί για πολιτικούς λόγους. Τις χρησιμοποιεί για να στείλει το μήνυμα: Δεν είμαστε ζητιάνοι, έχουμε ανοιχτούς λογαριασμούς μαζί σας».

«Αντί όμως να μιλάνε οι δύο χώρες βλέπουμε μια ανταλλαγή κατηγοριών και ατυχών δηλώσεων» αναφέρει στην συνέχεια η συντάκτρια του δημοσιεύματος Κριστιάνε Σλέτσερ.

«Όταν όμως δύο τσακώνονται κάποιος τρίτος χαίρεται» αναφέρει στην συνέχεια αναδεικνύοντας το ρόλο των κερδοσκόπων που καιροφυλακτούν. 

«Καιρός λοιπόν είναι επί τη ευκαιρία του επερχόμενου Πάσχα, να κάνουν μια  νηστεία στις δηλώσεις τους και να μελετήσουν μερικά επείγοντα θέματα όπως μια πιθανή αναδιάρθρωση του χρέους που είχε αρχίσει να αποδέχεται η προηγούμενη κυβέρνηση ή να δουν πως μπορούν να φέρουν επενδυτές στην χώρα, γιατί πρέπει επιτέλους να τελειώσει αυτή η κατάσταση με το αν μένει η φεύγει η Ελλάδα από το ευρώ. Και τότε να συζητήσουν με ηρεμία τις απαιτήσεις για τις αποζημιώσεις» καταλήγει το δημοσίευμα.  

Πηγή: enikonomia.gr

Διαβάστε επίσης:

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Οι σχέσεις Σόιμπλε-Βαρουφάκη είναι καλύτερες απ’ όσο νομίζετε

Die Linke: Ορθές οι ελληνικές αξιώσεις για αποζημιώσεις

Bild: Ο Βαρουφάκης αισθάνεται προσβεβλημένος…

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ