Στη Σύνοδο της G20 η επίθεση σε τάνκερ στον Κόλπο του Ομάν – Το ένα τάνκερ χτυπήθηκε από ιπτάμενα αντικείμενα

Παγκόσμια ανησυχία έχει προκαλέσει η επίθεση σε δύο δεξαμενόπλοια στον Κόλπο του Ομάν που σημειώθηκε την Πέμπτη.

Το θέμα θα συζητηθεί στη Σύνοδο των υπουργών Ενέργειας και Περιβάλλοντος της G20. Ο υπουργός Βιομηχανίας της Ιαπωνίας Χιροσίγκ Σεκό δήλωσε ότι η επίθεση θα συζητηθεί στη Σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στην πόλη Καρουιζάουα, βορειοδυτικά του Τόκιο λίγο πριν από τη διεξαγωγή της Συνόδου Κορυφής της G20 που θα γίνει στην Οσάκα.

“Η εγγύηση της ενεργειακής ασφάλειας είναι κάτι στο οποίο συμφωνούμε με τους άλλους υπουργούς και είναι ένα σημαντικό ζήτημα πολιτικής το οποίο θα συζητηθεί στην υπουργική συνάντηση της G20”, δήλωσε ο Ιάπωνας υπουργός και πρόσθεσε:

“Η Μέση Ανατολή είναι μία περιοχή κλειδί για την ενεργειακή ασφάλεια. Θέλουμε να συζητήσουμε με άλλους υπουργούς τις ανησυχίες μας για την παγκόσμια ασφάλεια και τις απειλές”.

Ο Σέκο αρνήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα εάν η Ιαπωνία θα στείλει ένοπλες δυνάμεις στον Κόλπο του Ομάν προκειμένου να προστατεύσει τα δεξαμενόπλοιά της.

Η επίθεση σημειώθηκε την ώρα που ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε βρισκόταν στην Τεχεράνη με στόχο την άμβλυνση των εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν.

Ο Πρόεδρος της διαχειρίστριας εταιρείας του δεξαμενόπλοιου Kokuka Courageous, Yutaka Katada, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε δήλωσε ότι το τάνκερ χτυπήθηκε από δύο ιπτάμενα αντικείμενα.

“Το πλήρωμα μας ενημέρωσε ότι είδε ένα ιπτάμενο αντικείμενο και στη συνέχεια εντόπισε μία τρύπα στο πλοίο και στη συνέχεια άλλα μέλη του πληρώματος διαπίστωσαν την ύπαρξη και δεύτερης τρύπας” σημείωσε ο Yutaka Katada.

Πηγή πληροφοριών: The Guardian

Πηγή ΦΩΤΟ: HANDOUT/Reuters

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ