Στέψη βασιλιά Καρόλου: Χάος στις προετοιμασίες – Η απάντηση Χάρι και Μέγκαν για το αν θα παραβρεθούν

Χάος επικρατεί στις προετοιμασίες για την επικείμενη τελετή στέψης του βασιλιά Κάρολου, έπειτα από μια σειρά ζητημάτων που έχουν προκύψει και δυσκολεύουν τα σχέδια για τη μεγάλη μέρα, μόλις τρεις εβδομάδες πριν από την καθορισμένη ημερομηνία.

Εκτός από τη διάρκεια της πρόβας, η οποία κάθε φορά βγαίνει μεγαλύτερη από το προγραμματισμένο χρονικό όριο, οι απαντήσεις του Πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ είναι ακόμη «αγκάθι». Μπορεί να είναι έτοιμες οι χρυσές άμαξες, αλλά οι Χάρι και Μέγκαν μόλις σήμερα απάντησαν για το τι θα κάνουν.  Αυτό είναι ακόμα ένας παράγων καθυστέρησης , είπε μια πηγή στην εφημερίδα  Mirror.

Τα στελέχη του Μπάκιγχαμ έχουν αποδυθεί σε χαοτικό αγώνα δρόμου με αντίπαλο τον χρόνο, πριν από την ιστορική εκδήλωση της 6ης Μαΐου, στο Αβαείο του Γουέστμινστερ του Λονδίνου. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα μια σειρά από αξιοσημείωτα ζητήματα δεν έχουν ακόμα διευθετηθεί.  «Είναι ένα ξέφρενο, ένα απόλυτο χάος για να είμαι ειλικρινής», είπε στην εφημερίδα άνθρωπος από το παλάτι που γνωρίζει την κατάσταση. «Υπάρχει ένα σχέδιο, το οποίο υποτίθεται ότι είναι το σχέδιο για το πώς πρέπει να λειτουργεί η ημέρα, αλλά τα πράγματα αλλάζουν καθημερινά, γεγονός που προκαλεί τεράστιους πονοκέφαλους».

Μια άλλη πηγή είπε στην βρετανική εφημερίδα ότι τα στάδια του σχεδιασμού ολοκληρώνονται πλέον. «Πρόκειται φυσικά για ένα τεράστιο γεγονός και το σημαντικό είναι ότι όλοι να ενεργήσουν προς την σωστή κατεύθυνση», ανέφερε.  «Ο βασιλιάς και η βασιλική σύζυγος θέλουν να είναι όλο τέλειο όπως και όλοι οι εμπλεκόμενοι και γι’ αυτό γίνεται ό,τι πρέπει για να είναι», είπε η ίδια πηγή, η οποία χρησιμοποίησε την σωστή ορολογία, βάσει του πρωτοκόλλου, για τον τίτλο της Καμίλα, κάτι που άρεσε πολύ στην μακαρίτισσα Ελισάβετ.

Αναφέρεται ότι τα στελέχη στο Μπάκιγχαμ αδημονούσαν περιμένοντας την απάντηση του Δούκα και της Δούκισσας του Sussex για τη μεγάλη ημέρα, για την οποία εστάλησαν προσκλήσεις πριν από εβδομάδες, αλλά το ζευγάρι στην Αμερική φαίνεται ότι δεν είχε συνειδητοποιήσει τον πυρετό στο βρετανικό παλάτι.

Μεταξύ των μυριάδων ζητημάτων που εκκρεμούν προς διευθέτηση από το προσωπικό, πριν έρθει η μεγάλη μέρα, περιλαμβάνεται το πολύ σημαντικό πλάνο των καθισμάτων, το οποίο σύμφωνα με πηγές τώρα θα αρχίσει να οριστικοποιείται , αφού μόλις σήμερα έγινε γνωστό ότι παρών θα είναι μόνον ο Χάρι, ενώ η Μέγκαν θα μείνει στην Αμερική με τα παιδιά. Αλλάζει όλη η σειρά αν είναι παρόντες, όπως αλλάζει η σειρά των καθισμάτων και αν το ζευγάρι δεν παραστεί στην τελετή.  Τελικά τα καθίσματα θα μπουν σε μια σειρά, μετά την ανακοίνωση ότι μόνον ο Χάρυ θα κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι, από το σπίτι τους στο Μοντεσίτο της Καλιφόρνια στο Λονδίνο.

Οπότε μόνον ο Χάρι αναμένεται να αντιμετωπίσει μια ψυχρότητα, όπως λέγεται, από τα άλλα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, σύμφωνα με μια έκθεση. Άλλες ανησυχίες φέρεται να περιλαμβάνουν τη σύγχυση σχετικά με τις τιάρες και το αν θα τις φορέσουν ή όχι γυναίκες μέλη της βασιλικής οικογένειας, σε μια εποχή που το παλάτι θέλει να μειώσει τις δαπάνες.

Πηγές είπαν επίσης στο ρεπορτάζ που έκανε η εφημερίδα ότι ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα «προπονούνται». Κάνουν πρόβα σε ένα σκηνικό που μοιάζει με το Αβαείο και που έχει στηθεί στα διαμερίσματά τους στο Μπάκιγχαμ, εν όψει της μεγάλης ημέρας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ