Σουμάχερ: Απολύθηκε η αρχισυντάκτρια του περιοδικού που δημοσίευσε την ψεύτικη συνέντευξή του

Το καλύτερο παράδειγμα για τις δυνατότητες που έχει η τεχνητή νοημοσύνη, αλλά και για τις επιπτώσεις από την κακή της χρήση αποτέλεσαν η δήθεν συνέντευξη που έδωσε το περιοδικό Die Aktuelle, ο Μίκαελ Σουμάχερ, καθώς και η απόλυση της αρχισυντάκτριας η οποία ανέλαβε την ευθύνη  για το ψεύτικο γεγονός που δημιουργήθηκε από κομπιούτερ και εκείνη το δημοσίευσε.

Μίκαελ Σουμάχερ: Σάλος με την «ψεύτικη» συνέντευξη του θρύλου της Formula 1 – Θα κινηθεί νομικά η οικογένειά του 

Ο όμιλος μέσων ενημέρωσης Funke, τον οποίον ανήκει το περιοδικό «Die Aktuelle» ανακοίνωσε σήμερα ότι η αρχισυντάκτρια απολύθηκε. «Αυτό το κακόγουστο και παραπλανητικό άρθρο, δεν έπρεπε ποτέ να δημοσιευθεί. Δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στα πρότυπα της δημοσιογραφίας που περιμένουμε εμείς και οι αναγνώστες μας, από μια ομάδα όπως η Funke», ανέφερε σε σχετικό δελτίο Τύπου, η Μπιάνκα Πόλμαν, διευθύντρια των περιοδικών στον όμιλο Funke.

«Η αρχισυντάκτρια του «Die Aktuelle», Αν Χόφμαν, η οποία είχε αναλάβει τη ευθύνη του  περιοδικού  το 2009, απαλλάσσεται από τα καθήκοντά της από αυτό το Σάββατο, πρόσθεσε η Πόλμαν. Η ίδια ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του Γερμανού «θρύλου» της Formula 1. Παρά τη συγγνώμη, δεν είναι βέβαιο ποια θα είναι τελικώς η στάση της οικογένειας του πρωταθλητή της Formula 1, η οποία μετά την αναστάτωση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να υποβάλει καταγγελία.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ