Σίδνεϊ: Φανατικός αρνητής του κορονοϊού ο επίσκοπος που μαχαιρώθηκε – Επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και οπαδών του θύματος

Σε σταθερή κατάσταση και χωρίς να απειλείται η ζωή του νοσηλεύεται ο επίσκοπος που μαχαιρώθηκε σήμερα στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας την ώρα που έκανε κήρυγμα, ενώ μετά την επίθεση στην εκκλησία οπαδοί του επισκόπου συγκεντρώθηκαν σε μεγάλη διαδήλωση, με την αστυνομία να χρησιμοποιεί δακρυγόνα για να την διαλύσει.

Υλικό που δεν έχει επιβεβαιωθεί αλλά αναρτήθηκε στο διαδίκτυο φαίνεται να δείχνει κάποιους να επιτίθενται στο κτίριο και στα οχήματα των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης. Η αστυνομία δήλωσε ότι “βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση και το κοινό καλείται να αποφύγει την περιοχή”.

Ο επίσκοπος που δέχθηκε την επίθεση κατονομάστηκε από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ως Mar Mari Emmanuel. Η ταυτότητά του επιβεβαιώθηκε αργότερα από την εκκλησία, η οποία είναι ανατολική ορθόδοξη. Η εκκλησία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ακόμα ένας ιερέας, ο πατέρας Ισαάκ, τραυματίστηκε επίσης. Και οι δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
“Ζητάμε τις προσευχές σας αυτή τη στιγμή”, ανέφερε η εκκλησία. “Παρακαλούμε επίσης οποιονδήποτε βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της εκκλησίας να φύγει με ηρεμία”, πρόσθεσε.
Ο τοπικός δήμαρχος Φρανκ Καρμπόνε ήταν μεταξύ εκείνων που κάλεσαν σε ηρεμία.

 

“Καταλαβαίνω ότι πολλά μέλη της κοινότητάς μας είναι πραγματικά αναστατωμένα, αλλά αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι πιστεύω ότι ο επίσκοπος έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο και θα είναι καλά”, δήλωσε στο Sky News Australia.


Φανατικός και αρνητής του κορονοϊού  

Ο Επίσκοπος Μαρ Μαρί Εμμανουήλ είναι εκ των ηγετικών μορφών του υπερσυντηρητικού κλάδου της Ασσυριακής Ορθόδοξης πίστης, και έχει μεγάλη παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Είναι φλογερός ρήτορας, γνωστός για τις απόψεις του κατά των ΛΟΑΤΚΙ κατά των εμβολίων του κορονοϊού και κατά των lockdown την εποχή της πανδημίας, τα οποία χαρακτήριζε «ομαδική σκλαβιά»,

Υποστήριζε τότε ότι το άγχος που προκαλείται από το κλείσιμο του κόσμου στα σπίτια του προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά από τον ίδιο τον ιό. Το να λένε στους Αυστραλούς να εμβολιαστούν και να μείνουν στα σπίτια τους ισοδυναμεί με “απόλυτη μαζική δουλεία”, έλεγε. “Πιστεύω, αν και δεν είμαι στον ιατρικό τομέα και δεν είμαι ειδικός, ότι το άγχος είναι ο νούμερο ένα δολοφόνος του ανοσοποιητικού συστήματος”, είχε πει τότε σε ένα του κήρυγμα.

Έχει πολύ ισχυρή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με 17.000 οπαδούς στο Facebook και 200.000 συνδρομητές στο YouTube. Τα βίντεο που έχει αναρτήσει στο TikTok έχουν προβληθεί εκατομμύρια φορές.

Η επίθεση

Στο βίντεο που μεταδόθηκε μέσω ζωντανής ροής για το κήρυγμα, φαίνεται ένας άνδρας ντυμένος με σκούρα ρούχα να πλησιάζει τον επίσκοπο πριν τον χτυπήσει με ένα όπλο που δεν αναγνωρίστηκε αμέσως.

Αρκετά άλλα άτομα επιχειρούν στη συνέχεια να παρέμβουν και ακούγονται κραυγές τρόμου. “Η ζωή των τραυματιών δεν είναι σε κίνδυνο. Τους περιθάλπουν οι τραυματιοφορείς του NSW Ambulance”, ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.  Οι τραυματίες πιστεύεται ότι είναι όλοι άνδρες ηλικίας μεταξύ 20 και 70 ετών. Το κίνητρο της επίθεσης είναι άγνωστο.

Το μαχαίρωμα έρχεται λίγες ημέρες μετά τον θάνατο έξι ανθρώπων σε εμπορικό κέντρο στην ίδια πόλη. Ο δράστης πυροβολήθηκε αργότερα κι έπεσε νεκρός από αστυνομικό.
Δεν υπάρχουν όμως ενδείξεις ότι τα δύο γεγονότα συνδέονται μεταξύ τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ