Σφοδρή καταιγίδα στην Νέα Υόρκη: Πλημμύρισαν δρόμοι και σταθμοί του μετρό – Έκκληση στους κατοίκους να αποφεύγουν τις μετακινήσεις

Μια ισχυρή καταιγίδα που έπληξε τη μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης την Παρασκευή, προκάλεσε το κλείσιμο τμημάτων του μετρό της πόλης. Κεντρικοί δρόμοι της πόλης πλημμύρισαν kai το νερό έφτασε σε κάποιες περιοχές να καλύψει αυτοκίνητα μέχρι τους καθρέφτες.

Νέα Υόρκη: Λεωφορείο με μαθητές έπεσε σε χαράδρα – Δύο νεκροί και πολλοί τραυματίες – Πέντε σε κρίσιμη κατάσταση

Έως και 13 εκατοστά βροχής έπεσαν σε κάποια τμήματα της Νέας Υόρκης ορισμένες περιοχές κατά τη διάρκεια της νύχτας και αναμένονταν έως και 18 εκατοστά βροχής κατά τη διάρκεια της ημέρας, δήλωσε η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Kathy Hochul. «Πρόκειται για μια επικίνδυνη, απειλητική για τη ζωή καταιγίδα»,είπε η Hochul σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό NY1.

«Σας παρακαλώ, κάνετε ό,τι πρέπει για να παραμείνετε ασφαλείς και να θυμάστε, ποτέ μην επιχειρήσετε να κυκλοφορήσετε σε πλημμυρισμένους δρόμους», τόνισε η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης.

Νέα Υόρκη: Ανατράπηκε λεωφορείο που μετέφερε σχολικό μουσικό συγκρότημα – Τουλάχιστον ένας νεκρός

Φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν νερό να χύνεται σε σταθμούς του μετρό και υπόγεια και να φτάνει μέχρι την κορυφή των τροχών των αυτοκινήτων σε τμήματα του Μπρούκλιν και αλλού. Το αεροδρόμιο Λα Γκουάρντια ανακοίνωσε ότι όλες οι προσβάσεις προς τον τερματικό σταθμό Α «είναι επί του παρόντος κλειστές».

Η Μητροπολιτική Αρχή Μεταφορών, η οποία διαχειρίζεται τις γραμμές του μετρό και του προαστιακού σιδηροδρόμου, προέτρεψε τους κατοίκους της πολυπληθέστερης πόλης της χώρας να μείνουν στα σπίτια τους αν μπορούν. Μέχρι στιγμής οι αρχές έχουν κλείσει 17 σταθμούς καθώς υπάρχει νερό στις γραμμές, ενώ στους υπόλοιπους σταθμούς σημειώνονται καθυστερήσεις. «Εξακολουθούμε να αντλούμε νερά από τις γραμμές σε σταθμούς του Μπρούκλιν και του Μανχάταν» ανέφερε η διεύθυνση του μετρό στον επίσημο λογαριασμό της στην πλατφόρμα Χ.

Σοκ στη Νέα Υόρκη: Αγοράκι πέθανε από φαιντανύλη σε παιδικό σταθμό – Ήταν κρυμμένη κάτω από το στρώμα

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ εξέδωσε προειδοποίηση για πλημμύρες και έκανε λόγο για «επικίνδυνη κατάσταση που απειλεί ζωές». Μάλιστα ζήτησε από τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους. «Μην επιχειρήσετε να ταξιδέψετε εκτός και αν φεύγετε από μία περιοχή όπου υπάρχουν πλημμύρες ή εάν έχετε λάβει εντολή εκκένωσης».

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, οι καταιγίδες οφείλονται σε ένα χαμηλό βαρομετρικό κατά μήκος των ακτών του Ατλαντικού. Οι αρχές της Πολιτείας αντιμετωπίζουν με μεγάλη ανησυχία το φαινόμενο, ιδίως μετά το πέρασμα του τυφώνα Ίντα, τον Σεπτέμβριο του 2021, που στοίχισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους, οι περισσότεροι εκ των οποίων παγιδεύτηκαν σε υπόγεια σπιτιών που είχαν μετατραπεί σε διαμερίσματα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ