Σερβία – θάνατος 2χρονης Ντάνκα: Την έπνιξαν και είπαν ψέματα στον πατέρα της που την έψαχνε

Νέες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον θάνατο της 2χρονης Ντάνκα Ίλιτς, η οποία έχει συνταράξει την Σερβία.

Το παιδί εξαφανίστηκε στις 26 Μαρτίου από το σπίτι της στο χωριό Μπάνισκο Πόλιε. Για τον θάνατο της έχουν συλληφθεί δύο εργαζόμενοι της υπηρεσίας ύδρευσης, οι οποίοι ομολόγησαν.

Η αστυνομία είχε τους δύο άνδρες στην λίστα των υπόπτων και εντόπισαν ίχνη αίματος στο αυτοκίνητο τους. Σύμφωνα με την σερβική εφημερίδα Blic, μετά από ανάλυση DNA διαπιστώθηκε ότι ανήκε στο 2χρονο παιδί.

Πηγή είπε στην εφημερίδα ότι η εταιρεία ύδρευσης γνώριζε ποιος οδηγούσε την ημέρα της εξαφάνισης το αυτοκίνητο και γι’ αυτό οι άνδρες συνελήφθησαν. «Ομολόγησαν αμέσως τον φόνο», ανέφερε η ίδια πηγή.

Ντάνκα Ίλιτς
Η 2χρονη Ντάνκα Ίλιτς την ημέρα της εξαφάνισης της.

Τα σερβικά ΜΜΕ μεταδίδουν πληροφορίες ότι οι δράστες χτύπησαν με το αυτοκίνητο τους το παιδί και το τραυμάτισαν. Στη συνέχεια το έπνιξαν και συμφώνησαν να ξεφορτωθούν την σορό.

Ο πατέρας της 2χρονης την ώρα που την έψαχνε με αγωνία σταμάτησε το αυτοκίνητο των δραστών, οι οποίοι είπαν ψέματα ότι δεν την είχαν δει. «Το αυτοκίνητο οδηγούσαν ο Dragijević και ο Janković και είχαν βάλει το σώμα του κοριτσιού, που ήταν αναίσθητο, στο πίσω μέρος. Είχαν συμφωνήσει να πετάξουν το σώμα της. Όσο οδηγούσαν ο πατέρας του κοριτσιού τους σταμάτησε και τους ρώτησε εάν την είχαν δει. Εκείνοι είπαν ότι δεν είχαν δει το κορίτσι», είπε ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Μπράτισλαβ Γκάσιτς.

Ντάνκα Ίλιτς χωματερή σορός
Η χωματερή στην οποία ψάχνουν την σορό του 2χρονου παιδιού οι αρχές της Σερβίας.

Στη συνέχεια οι δράστες πέταξαν το παιδί σε μία προεξοχή του δρόμου που υπήρχαν σκουπίδια. Μετά ο ένας από τους δύο προσποιήθηκε ότι ενδιαφέρεται και συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό του παιδιού.

Επίσης άλλες πληροφορίες σημείωναν ότι οι δύο υπάλληλοι ήταν μεθυσμένοι την ώρα της δολοφονίας.

Αυτή τη στιγμή οι αρχές αναζητούν την σορό του κοριτσιού σε μία παράνομη χωματερή. Πιθανολογείται ότι οι δράστες έχουν μετακινήσει το πτώμα μετά την τεράστια κινητοποίηση για τον εντοπισμό του παιδιού.

Ντάνκα Ίλιτς
Το δελτίο εξαφάνισης της Ντάνκα Ίλιτς.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Ο Μπράτισλαβ Γκάσιτς ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ότι οι αρχές δεν έχουν καμία επιστοσύνη στους δράστες, οι οποίοι αλληλοκατηγορούνται για την δολοφονία. Παράλληλα έδωσε και ένα χρονικό των γεγονότων την ημέρα της εξαφάνισης του παιδιού.

13:10 Η μητέρα της Ντάνκα Ίλιτς επιστρέφει στο σπίτι της με τα παιδιά της. Τα παιδιά άρχισαν να παίζουν και η μητέρα έστειλε μία φωτογραφία στον σύζυγο της.

13:31 Ο γιος ζητάει νερό από την μητέρα του και εκείνη πηγαίνει να φέρει. Μόλις επιστρέφει διαπιστώνει ότι το κοριτσάκι έχει εξαφανιστεί.

13:45 Η μητέρα ενημερώνει την αστυνομία για την εξαφάνιση

13:50 Η μητέρα βλέπει το αυτοκίνητο των δραστών να περνάει

13:55 Ο πατέρας φτάνει στο σπίτι

13:59 Η αστυνομία φτάνει στο σημείο και ξεκινάει η αναζήτηση του παιδιού

Ντάνκα Ίλιτς

Βούτσιτς: «Με τι τέρατα έχουμε να κάνουμε;»

Την ανακοίνωση των συλλήψεων των δύο δραστών έκανε νωρίτερα ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς. «Η αστυνομία συνέλαβε δύο άτομα που σκότωσαν το κοριτσάκι. Απ’ ό,τι καταλαβαίνω, και οι δύο έχουν ομολογήσει το έγκλημα», δήλωσε ο Βούτσιτς σε κυβερνητικούς αξιωματούχους. «Με τι είδους τέρατα έχουμε να κάνουμε;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της Σερβίας.

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου υπήρξαν ελπίδες ότι το παιδί θα βρεθεί ζωντανό αφού εμφανίστηκε ένα βίντεο με ένα μικρό παιδί σε βενζινάδικο στην Βιέννη που πυροδότησε φήμες ότι πρόκειται για την Ντάνκα Ίλιτς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ