Σεισμός στην Τουρκία: Συγκλονιστικές διασώσεις – Βγάζουν παιδιά ζωντανά από τα ερείπια

Τουρκικά ΜΜΕ αναφέρονται στη διάσωση πολλών παιδιών στην νότια Τουρκία, που παραμένουν κάτω από τα συντρίμμια για πολλές ώρες έπειτα από τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ.

Σεισμός στην Τουρκία: Δεύτερο κλιμάκιο της ΕΜΑΚ φεύγει από Θεσσαλονίκη – Δύο νέοι απεγκλωβισμοί από τους Έλληνες

Ένα 12χρονο κορίτσι στην επαρχία Malatya ανασύρθηκε από τα ερείπια έπειτα από 40 ώρες και ένα 10χρονο κορίτσι από τη Συρία διασώθηκε από τα συντρίμμια ενός ισοπεδωμένου πενταώροφου κτιρίου στην επαρχία Hatay. Είχε παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια για 39 ώρες. Άλλο ένα τετράχρονο κορίτσι διασώθηκε στο Χατάι, 33 ώρες μετά τον σεισμό, ενώ ένα εξάχρονο αγόρι ανασύρθηκε επίσης από τα ερείπια στο Χατάι. Το πρακτορείο Anadolu ανέφερε ότι συνεργεία έκτακτης ανάγκης εργάζονται τώρα για τη διάσωση της μητέρας του αγοριού.

Μικρά “θαύματα” έπειτα από 51 ώρες

Ένα 5χρονο κορίτσι βρέθηκε ζωντανό έπειτα από 51 ώρες σε κτίριο στο Χατάι που κατέρρευσε. Οι προσπάθειες έρευνας και διάσωσης στο Χατάι, ένα από τα μέρη που επλήγησαν περισσότερο από τον σεισμό, συνεχίστηκαν αδιάκοπα τη νύχτα. Ενώ οι ομάδες εργασίας έδιναν αγώνα με τον χρόνο, ένας ήχος ακούστηκε από τα χαλάσματα. Οι ομάδες, που εργάστηκαν για 3 ώρες στην περιοχή που ακούστηκε ο ήχος, έφτασαν τελικά στο 5χρονο κορίτσι. Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Σεισμός στην Τουρκία: Ο δρόμος που γέμισε συντρίμμια – Πόλη «φάντασμα» η Αντιόχεια

 

Σεισμός: Ο γιος του πυροσβέστη Νίκα που είχε σώσει τον μικρό Ανδρέα στο Αίγιο έσωσε παιδί στην Τουρκία

Η Betül βγήκε ζωντανή έπειτα από 47 ώρες

Τα συνεργεία έβγαλαν έπειτα από 47 ώρες μέσα από τα χαλάσματα, ένα κορίτσι με το όνομα Betül. Ανασύρθηκε από τα συντρίμμια στο Adıyaman. Αυτή η διάσωση ήταν μια τόνωση του ηθικού για τις ομάδες που επιχειρούν υπό αντίξοες συνθήκες για πολλές ώρες.

Οι άνδρες που την απεγκλώβισαν τής είπαν για να της δώσουν δύναμη, “Betül, όλοι θα σε χειροκροτήσουν σύντομα”.

Χρειάστηκαν 4 ώρες δουλειάς από τις ομάδες για να βγάλουν τη μικρή Betül. Οι πολίτες χειροκροτούσαν για κάποια λεπτά το κοριτσάκι που ανασύρθηκε κάτω από τα ερείπια με φορείο. Ενώ το αίτημα της Betül ήταν ένα κρύο ποτό, ο παππούς και ο πατέρας της ξέσπασαν σε κλάματα. 

Διάσωση μητέρας και παιδιού έπειτα από 47 ώρες

Οι πολίτες άκουσαν τον θόρυβο από τα συντρίμμια του επταώροφου διαμερίσματος στο Toprak. Δουλεύοντας στο σημείο για περίπου 3 ώρες, οι ομάδες του Giresun AKUT κινητοποιήθηκαν για να σώσουν τη μητέρα Fatma Tanık (38 ετών) και το 3χρονο παιδί της Muhammed Tanık. Οι ομάδες έβγαλαν πρώτα τον 3χρονο Muhammed Tanık. Ενώ ο Muhammed Tanık, μεταφερόταν στο νοσοκομείο, οι ομάδες απεγκλώβιζαν την μητέρα του, Fatma. Όπως έγινε γνωστό, η κατάσταση της υγείας της μητέρας και του παιδιού της, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ήταν καλή.

 

Ο 6χρονος Abdullah σώθηκε μέσα από τα ερείπια – Έσκαψαν σήραγγα 5 μέτρων για να τον βγάλουν

Το 6χρονο αγόρι με το όνομα Αμπντουλάχ, το οποίο βρισκόταν κάτω από τα ερείπια, επέζησε 45 ώρες καθώς οι ομάδες διάσωσης έσκαψαν μια σήραγγα ζωής 5 μέτρων.

Ομάδες συνεχίζουν να εργάζονται στο ίδιο διαμέρισμα για να φτάσουν στην οικογένεια του Αμπντουλάχ, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του.

 

Ο μικρός Arif  σώθηκε έπειτα από 43 ώρες

Ο 3,5χρονος Arif Kaan, ο οποίος βρισκόταν κάτω από τα συντρίμμια του διαμερίσματος στο Kahramanmaraş, ανασύρθηκε ζωντανός από τα ερείπια 43 ώρες αργότερα από τις ομάδες.

 

Η 12χρονη Aysima έφερε χαμόγελα

Τα καλά νέα για την οικογένεια της Aysima ήρθαν 40 ώρες μετά στο Καχραμανμαράς. Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης της Διεύθυνσης Πυροσβεστικής του Δήμου Ελαζίγ, που άκουσαν έναν ήχο από ένα κτίριο που κατέρρευσε στη γειτονιά Ciritpınar, εργάστηκαν για πολλές ώρες για να την απεγκλωβίσουν.

Οι ομάδες έσωσαν την Aysima με την υποστήριξη των ομάδων υγείας δουλεύοντας σκληρά. Η Aysima, η οποία παραδόθηκε στα ιατρικά συνεργεία, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Σεισμός Τουρκία Συρία

 

«Θα σου δώσω το παλτό μου»

Ο Τούρκος στρατιώτης είπε «θα σου δώσω τη στολή μου» για να μην κρυώσει το κοριτσάκι που έσωσε από τα ερείπια. Η κίνηση συγκίνησε όσους το είδαν.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ