Σεισμός στην Τουρκία: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες Ελλήνων που βίωσαν τον εφιάλτη – ΒΙΝΤΕΟ

Έκκληση για νερό και τρόφιμα απευθύνουν Έλληνες που ζουν στην Αντιόχεια και βίωσαν τον διπλό φονικό σεισμό στην Τουρκία. Δεκάδες Ορθόδοξες Χριστιανικές Εκκλησίες έχουν ισοπεδωθεί, ενώ Έλληνες ποδοσφαιριστές τουρκικών ομάδων προσφέρουν βοήθεια στις περιοχές που επλήγησαν.

Τουρκία: Σενάρια για αναβολή των εκλογών – «Ο σεισμός θα θάψει τον Ερντογάν στα συντρίμμια»

«Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι ο φόβος»

Ο γνωστός ποδοσφαιριστής της Κάιζερσπορ, Δημήτρης Κολοβέτσιος, έζησε τους σεισμούς στο σπίτι του στην Καισάρεια. Στο διαμέρισμά του υπάρχουν βαθιές ρωγμές από την τρομακτική δόνηση.

Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος επέστρεψε την Τρίτη από τις πληγείσες περιοχές της Τουρκίας στην Ελλάδα. Όμως τώρα ταξιδεύει πίσω στην Τουρκία και να προσφέρει βοήθεια στον λαό που τον φιλοξενεί έπειτα από πρωτοβουλία του Δήμου Λάρισας και την Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σεισμός στην Τουρκία: Μαρτυρίες για έναν Έλληνα που βρίσκεται κάτω από τα συντρίμμια

«Ζήτησαν την βοήθειά μου έτσι ώστε να γίνει πιο στοχευμένα. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ομάδας μου για να μάθει τι χρειάζονται περισσότερο. αισθάνομαι πολύ υπερήφανος, καθώς βλέπω ότι οι συμπατριώτες μου θέλουν να βοηθήσουν έμπρακτα» δήλωσε στον ΑΝΤ1.

Δεκάδες Ορθόδοξες Χριστιανικές Εκκλησίες έχουν ισοπεδωθεί

Σύμφωνα με το Πατριαρχείο, δεκάδες Ορθόδοξες Χριστιανικές Εκκλησίες έχουν υποστεί ζημιές, ενώ εκατοντάδες Χριστιανοί κάνουν έκκληση για διασώστες, ώστε να προλάβουν να απεγκλωβιστούν συγγενείς τους από τα ερείπια.

Σεισμός στην Τουρκία: Το σπαρακτικό «αντίο» της μητέρας στη νεκρή κόρη της – Εικόνες απόλυτης συντριβής

«Σήμερα το βράδυ θα ξεκινήσουμε προς Αντιόχεια για να τους δούμε και από κοντά τους ανθρώπους και να τους συμπαρασταθούμε. » ανέφερε ο Οικονομ. Δημήτριος Μαγιόγλου. Και πρόσθεσε: «Υπάρχουν νεκροί και αρκετοί τραυματίες. Σε δύο χωριά, που ζουν μόνο ορθόδοξοι, οι ναοί έχουν κατεδαφιστεί»

«Οι άνθρωποι δεν μπαίνουν στα σπίτια. Φοβούνται»

«Είναι πάρα πολύ δύσκολα εδώ. Οι άνθρωποι δεν μπαίνουν στα σπίτια. Φοβούνται. Τώρα έχει έρθει βοήθεια, φαγητά και ρούχα, αλλά δεν έχουμε ρεύμα. Είναι πολύ το κρύο και έχουμε βάλει μία σκηνή στο χωριό και κρυώνουμε» τόνισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αντιοχείας, Μιχάλης Σαχμπάς.

«Αυτό που με κρατάει όρθιο ψυχολογικά είναι ότι εγώ ζω τώρα σε ένα αυτοκίνητο, ενώ κάποιοι άνθρωποι είναι κάτω από τα ερείπια και προσπαθούν να σωθούν. Άρα αυτό που περνάω εγώ δεν είναι τίποτα» ανέφερεο πρώην γυμναστής της ομάδας «Γκαζιαντέπ», Νίκος Καρυδάς, ο οποίος ήταν στην πόλη που χτυπήθηκε από τον σεισμό στην Τουρκία και περνάει τα βράδια του στο αυτοκίνητό του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ