Μητσοτάκης: Οι συναντήσεις με Μακρόν και Ζελένσκι στις Βρυξέλλες – «Η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Ουκρανίας»

Διμερή συνάντηση με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν είχε πριν από λίγο στο περιθώριο της άτυπης συνόδου των ευρωπαίων ηγετών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα σταθεί στο πλευρό της Τουρκίας και της Συρίας

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι δύο ηγέτες συζήτησαν ζητήματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος που αφορούν την ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αλλά και διμερή ζητήματα με αιχμή την στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών.

Λίγο νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μαζί με άλλους ευρωπαίους ηγέτες συνάντηση με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.  Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την στήριξη της Ελλάδος, αλλά και της ΕΕ στον αγώνα της Ουκρανίας για την προάσπιση της εθνικής της κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ακόμη την στήριξη της Ελλάδος στην ευρωπαϊκή προοπτική της Ουκρανίας. Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, ο καγκελάριος της Αυστρίας και οι πρωθυπουργοί της Κροατίας, της Σλοβενίας και της Ουγγαρίας.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ