Σειρήνες στο Κίεβο μετά την άφιξη Μακρόν, Σολτς και Ντράγκι

Σειρήνες ακούστηκαν στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, ενώ εκεί βρίσκονται σήμερα ο Εμανουέλ Μακρόν, ο Όλαφ Σολτς και ο Μάριο Ντράγκι. Οι ηγέτες βρίσκονται ακόμη στο ξενοδοχείο τους στο Κίεβο
της Μαρίας Δεναξά
Έχουν ηχήσει έξι φορές οι σειρήνες. Αυτό σημαίνει ότι παραβιάστηκε ο ουκρανικός εναέριος χώρος.

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο Ιταλός Πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι επιβιβάστηκαν σε ειδικό τρένο.

Μακρόν - Σολτς- Ντράγκι

Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο χαιρέτισε σήμερα την επίσκεψη και δήλωσε στην γερμανική εφημερίδα Bild “χαρούμενος και υπερήφανος”.

“Είναι μια ένδειξη σημαντικής στήριξης σε μια περίοδο κατά την οποία παραμένει επικίνδυνο να επισκεφθεί κάποιος το Κίεβο γιατί μπορεί να υπάρξουν ανά πάσα στιγμή πυραυλικά χτυπήματα“, σημείωσε.

Η επίσκεψη “έχει πάνω απ΄όλα μεγάλη συμβολική αξία και δείχνει την υποστήριξη προς την Ουκρανία σε καιρό πολέμου. Η μόνη περίπτωση να υπάρξει σταθερότητα στην Ευρώπη είναι να σταματήσει επιτέλους ο Πούτιν αυτό τον βάρβαρο πόλεμο εναντίον της χώρας μας”, κατέληξε ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Ολαφ Σολτς «δεσμεύθηκε» ότι «θα βοηθήσει την Ουκρανία για όσο χρόνο χρειαστεί»

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Ολαφ Σολτς, «δεσμεύθηκε» ότι «ότι θα βοηθήσει την Ουκρανία για όσο χρόνο χρειαστεί», σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, «δεν θέλουμε να εκφράσουμε μόνο την αλληλεγγύη μας, θέλουμε επίσης να διαβεβαιώσουμε ότι η βοήθεια που οργανώνουμε, οικονομική, ανθρωπιστική, αλλά και σε ό,τι αφορά όπλα, θα συνεχισθεί», λέει. «Θα την συνεχίσουμε για όσο χρόνο χρειασθεί για τον αγώνα για την ανεξαρτησία της Ουκρανίας», δηλώνει στην συνέντευξη.

Πηγή φωτό: La Repubblica

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ