Σε κατάσταση συναγερμού η Ιαπωνία: Φονικό πέρασμα του τυφώνα “Χαγκίμπις” – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Δύο νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από το πέρασμα του τυφώνα Χαγκίμπις από την Ιαπωνία. Δέκα άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι ενώ 90 είναι οι τραυματίες.

Ο τυφώνας που έφερε έκτακτα και ακραία καιρικά φαινόμενα αποτελεί τη σφοδρότερη κακοκαιρία που έπληξε την Ιαπωνία τα τελευταία 60 χρόνια. Έχει σημειωθεί βροχόπτωση ρεκόρ, ενώ έχουν προκληθεί υπερχειλίσεις ποταμών, παρασύρσεις αυτοκινήτων, αλλά και κατολισθήσεις. Δύο σπίτια κατέρρευσαν στην Τομιόκα στην περιφέρεια της Γκούνμα.

Στην περιφέρεια της Τσίμπα οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν σημαντικές ζημιές σε οικίες. Ένας 50χρονος εντοπίστηκε μέσα σε αναποδογυρισμένο αυτοκίνητο και αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του. Η αστυνομία εικάζει ότι οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν το δυστύχημα.

Λόγω της σφοδρότατης κακοκαιρίας έχει διακοπεί το ρεύμα σε περισσότερα από 390.000 σπίτια στη μητροπολιτική περιοχή του Τόκιο.

Αυτό που εντυπωσιάζει ωστόσο είναι το γεγονός ότι ο ουρανός του Τόκιο βάφτηκε μωβ λίγο πριν από το χτύπημα του τυφώνα με τις φωτογραφίες να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Οι Αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους αρκετών περιοχών να απομακρυνθούν από σημεία που θεωρείται ότι απειλούνται, μεταξύ των οποίων και κάποια στην ευρύτερη περιοχή του Τόκιο, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Ο Χαγκίμπις, που σημαίνει «ταχύτητα» στη γλώσσα Ταγκαλόγκ των Φιλιππίνων, αναμένεται να πλήξει το μεγαλύτερο νησί της Ιαπωνίας, το Χονσού. Το 1958 ο τυφώνας Ίντα είχε στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 1.000 ανθρώπους.

Πηγή: NHK, BBC Weather

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ