Σάλος στην Τουρκία: Συνέλαβαν δημοσιογράφο για “εξύβριση” του Ερντογάν

δημοσιογράφος Τουρκία

Σάλο έχει προκαλέσει στην Τουρκία η σύλληψη μίας γνωστής δημοσιογράφου, επειδή… τόλμησε να αναφέρει μία παροιμία για το παλάτι και τον βασιλιά, που “μεταφράστηκε” από τις Αρχές ως “εξύβριση του προέδρου” Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο λόγος για την δημοσιογράφο Σεντέφ Καμπάς, η οποία συνελήφθη χθες τη νύχτα στο σπίτι της στην Κωνσταντινούπολη, ανακρίθηκε και ετέθη σε προσωρινή κράτηση, όπως δήλωσε ο δικηγόρος της Ουγκούρ Ποϊράζ.

“Υπάρχει μια πολύ γνωστή παροιμία που λέει ότι η εστεμμένη κεφαλή γίνεται σοφότερη. Αλλά βλέπουμε ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. Το βόδι μπαίνοντας στο παλάτι δεν γίνεται βασιλιάς , αλλά το παλάτι γίνεται στάβλος”, δήλωσε η πολύ γνωστή δημοσιογράφος στο τηλεοπτικό δίκτυο Tele1, σε live μετάδοση.

Η Σεντέφ Καμπάς δημοσίευσε παράλληλα την κιρκασιανή παροιμία στον λογαριασμό της στο Twitter, όπου έχει 900.000 ακολούθους.

“Η σύλληψη της Σεντέφ Καμπάς για ‘εξύβριση του προέδρου’ αποτελεί σοβαρή παραβίαση του δικαιώματος της έκφρασης”, σχολίασε το Συνδικάτο των Δημοσιογράφων της Τουρκίας (TGS).

Exit mobile version