Ruby Franke: Πώς η διάσημη YouTuber συνελήφθη για κακοποίηση των παιδιών της

Η διάσημη YouTuber, Ruby Franke, που έφτασε να έχει 2,5 εκατομμύρια συνδρομητές στο κανάλι της “8 passengers”, συνελήφθη καθώς κατηγορήθηκε για κακοποίηση παιδιών. Κατηγορήθηκε για έξι κακουργήματα για βαριά παιδική κακοποίηση, αφού η αστυνομία είπε ότι το υποσιτισμένο παιδί της δραπέτευσε από το παράθυρο.

Η Ruby Franke και η συνεργάτης της, Jodi Nan Hildebrandt συνελήφθησαν στο Ivins της Γιούτα αυτή την εβδομάδα. Οι αξιωματούχοι βρήκαν επίσης τη 10χρονη κόρη της Franke υποσιτισμένη στο σπίτι της Hildebrandt.

Η αστυνομία υποστηρίζει πως ο 12χρονος γιος της Franke σκαρφάλωσε από το παράθυρο και έτρεξε στο σπίτι ενός γείτονα για να ζητήσει φαγητό και νερό.

«Ο γείτονας δήλωσε ότι ο ανήλικος φαινόταν αδυνατισμένος και υποσιτισμένος, με ανοιχτές πληγές και κολλητική ταινία γύρω από τα άκρα», σύμφωνα με δήλωση του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας της Santa -Clara Ivins.

«Κατά την άφιξη, οι αρχές επιβολής του νόμου παρατήρησαν ότι τα τραύματα και ο υποσιτισμός [του αγοριού] ήταν σοβαρά», ανέφερε το τμήμα. Το αγόρι χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο «λόγω των τραυμάτων του από το δέσιμο με σχοινί και από τον υποσιτισμό του».

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και η 10χρονη κόρη της κατηγορούμενης. Οι αξιωματούχοι έλαβαν αργότερα ένταλμα έρευνας σε σχέση με το περιστατικό και συνολικά τέσσερα παιδιά ελήφθησαν υπό την επιμέλεια των υπηρεσιών παιδικής προστασίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ellie Mecham (@elliemecham)

Την Παρασκευή, αξιωματούχοι της κομητείας της Ουάσιγκτον στη Γιούτα απήγγειλαν επισήμως κατηγορίες στην Franke και την Hildebrandt. Οι κατηγορίες αφορούν στην κακοποίηση δύο παιδιών με τρεις διαφορετικούς τρόπους: σωματική κακοποίηση, υποσιτισμό και σοβαρή συναισθηματική βλάβη.

Κάθε κατηγορία επισύρει ποινή φυλάκισης έως και 10 έτη και πρόστιμο έως και 10.000 δολάρια.

Πώς η Franke έγινε διάσημη youtuber

Η Franke, 41 ετών, έγινε διάσημη στο YouTube το 2015 για το κανάλι της με τίτλο 8 Passengers που συζητούσε για τη γονική μέριμνα των έξι παιδιών της.

Στα βίντεο φαινόταν η ίδια, ο σύζυγός της, και τα έξι παιδιά τους. Το κανάλι αφαιρέθηκε από το YouTube για άγνωστους λόγους νωρίτερα φέτος.

Το κανάλι απέκτησε πάνω από 2 εκατομμύρια συνδρομητές.

Η vlogger έχει αντιμετωπίσει αντιδράσεις στο παρελθόν για τα αυστηρά μέτρα ανατροφής των παιδιών της, που περιγράφονται στο κανάλι, συμπεριλαμβανομένου του γιου της που ισχυρίστηκε ότι κοιμόταν σε ένα σακί για αρκετούς μήνες ως τιμωρία και της Franke που περιέγραψε τη μείωση γευμάτων ως άλλο ένα πειθαρχικό μέτρο.

Είχε βρεθεί επίσης στο επίκεντρο κριτικής όταν έστειλε τον μεγαλύτερο γιο της σε «στρατόπεδο» για προβληματικούς εφήβους. Σε άλλα αμφιλεγόμενα βίντεο, αποκάλυψε ότι είχε αρνηθεί να δώσει μεσημεριανό στην εξάχρονη τότε κόρη της, όταν το παιδί ξέχασε να συσκευάσει τα τρόφιμα και απείλησε να πετάξει τα υπάρχοντα των παιδιών.

Έχει επίσης εμφανιστεί σε βίντεο στο YouTube που αναρτήθηκαν από την κα Hildebrandt – σύμβουλο και life coach – στον ιστότοπό της, ConneXions Classroom.

franke

Σε ένα τέτοιο βίντεο που δημοσιεύτηκε στις 10 Μαΐου 2022, η Franke αναρωτήθηκε γιατί τόσα πολλά παιδιά έπασχαν από κατάθλιψη.

«Ποτέ δεν περίμενα ότι ο μαθητής μου στη δεύτερη τάξη θα γυρνούσε σπίτι και θα πει ότι ο τάδε έχει άγχος και ο τάδε έχει κατάθλιψη. Κάτι δεν πάει καλά. Αυτό δεν είναι σωστό» περιέγραψε. Σε ένα δεύτερο βίντεο – με τίτλο «οδηγώντας τα παιδιά στην αλήθεια» – η Hildebrandt κάλεσε τις μητέρες «να καταλάβουν ότι οι αρχές είναι απαραίτητες» για να έχουν τα παιδιά μια «ήρεμη και ειρηνική» ζωή.

Σε συνέντευξή τους στο Insider το ζευγάρι υποστήριξε ότι έδωσαν στα παιδιά τους «επιλογές» και τους δίδασκαν για τις συνέπειες των πράξεών τους. Σταδιακά το ζευγάρι μείωσε τον αριθμό των βίντεο που ανέβαζε, μέχρι που το κανάλι απενεργοποιήθηκε.

Τον Ιούνιο του 2022, η Franke ανακοίνωσε ότι έφτιαχνε ένα νέο κανάλι με το όνομα ConneXions με τη Hildebrandt — μια θεραπεύτρια της οποίας η άδεια τέθηκε υπό έρευνα από την Utah Clinical Mental Health Counselor Licensing Board για 18 μήνες τον Ιανουάριο του 2012 για συζήτηση για τον «εθισμό στην πορνογραφία» ενός ασθενούς χωρίς άδεια.

Ο Chad, ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας, και η Rube Franke

Κλιπ κυκλοφορούν στο TikTok και στο YouTube, μερικές φορές συγκεντρώνοντας εκατομμύρια προβολές, δείχνοντας τις σκληρές, δυσανάλογες τιμωρίες της Franke προς τα παιδιά της και τους δικτατορικούς κανόνες του νοικοκυριού.

Σε μια ιστορία του Instagram που δημοσιεύτηκε τον Σεπτέμβριο του 2022, η Shari αναφέρθηκε στις φήμες και είπε ότι «δεν ήταν σε επαφή» με την «άμεση οικογένειά της» και ότι δεν υποστήριξε «τις ακραίες πεποιθήσεις» των ConneXions. Είπε επίσης στους followers της: «Να θυμάστε ότι αυτή είναι η πραγματική μου οικογένεια».

Ξέσπασε η μεγαλύτερη κόρη της – «Επιτέλους»

Η μεγαλύτερη κόρη της Franke, Shari Franke, μοιράστηκε μια ανάρτηση στο Instagram μετά τη σύλληψη της μητέρας της, λέγοντας ότι αυτή και η οικογένειά της «είναι τόσο χαρούμενοι που απονέμεται δικαιοσύνη», ανέφεραν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

«Προσπαθούσαμε να πούμε στην αστυνομία και στην CPS επί χρόνια γι’ αυτό, και είμαστε πολύ χαρούμενοι που τελικά αποφάσισαν να το ερευνήσουν», φέρεται να είπε.

Αναρτήσεις κοινοποιήθηκαν στην ιστορία της Shari Franke στο Instagram μετά τη σύλληψη.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ