Η πιο εύκολη συνταγή για ψωμί Focaccia

Αυτή η συνταγή για το ψωμί Focaccia είναι πιο εύκολη από όσο νομίζετε! Φτιαγμένο με λίγα μόνο υλικά και αλεσμένο με ελαιόλαδο και ιταλικά βότανα, είναι το τέλειο συμπλήρωμα σε κάθε γεύμα! Το ψωμί Focaccia είναι ένα ελαφρώς λαστιχωτό ψωμί που είναι εξαιρετικό για όλους τους συνδυασμούς.  Θα χρειαστείτε μόνο λίγα υλικά και μερικά απλά βήματα.

Συστατικά

Το ψωμί Focaccia είναι μια πραγματικά απλή ζύμη. Και μπορείτε να κάνετε διασκεδαστικά πράγματα για να διακοσμήσετε την κορυφή. Πιπεριές, κόκκινα κρεμμύδια, ντοματίνια, βασιλικός και ελιές είναι μερικές από τις πιο συνηθισμένες επιλογές. Μπορείτε να διακοσμήσετε την κορυφή της ζύμης όπως θέλετε ή μπορείτε να τη διατηρήσετε απλή με λίγο ελαιόλαδο και ίσως μερικά φρέσκα μυρωδικά.

  • Νερό: Θέλετε το νερό να είναι λίγο ζεστό για να βοηθήσει στην ενεργοποίηση της μαγιάς.
  • Ξηρή μαγιά: Αυτό είναι για να βοηθήσει την άνοδο της ζύμης.
  • Ζάχαρη: Η ζάχαρη γλυκαίνει τη ζύμη και βοηθά στην ενεργοποίηση της μαγιάς.
  • Ελαιόλαδο: Αυτό είναι που κάνει τη ζύμη πραγματικά υγρή και απαλή.
  • Ιταλικά καρυκεύματα
  • Σκόνη σκόρδου: Αυτό είναι για να προσθέσετε επιπλέον αλμυρή γεύση.
  • Αλάτι: Αυτό βοηθά τη ζύμη να είναι πιο γευστική
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Δοσολογία

  • 1 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό
  • 1 συσκευασία ενεργή ξηρή μαγιά (2 ¼ κουταλάκια του γλυκού)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού ιταλικό καρύκευμα
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 ½ -3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Η συνταγή για το ψωμί Focaccia

  1. Ενεργοποιήστε τη μαγιά: Στο μπολ του μίξερ ανακατέψτε το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Αφήστε να καθίσει για 10 λεπτά ή μέχρι να αφρίσει.
  2. Ανακατέψτε λάδι και καρυκεύματα: Ανακατέψτε με 2 κουταλιές της σούπας λάδι, 1 κουταλάκι του γλυκού ιταλικά καρυκεύματα, ½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη και ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
  3. Προσθέστε αλεύρι στο μίξερ: Τοποθετήστε το μπολ στο μίξερ με το άγκιστρο ζύμης. Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι (ένα φλιτζάνι τη φορά για να ξεκινήσουμε) και ζυμώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί όλο το αλεύρι. Προσθέστε αρκετό αλεύρι ώστε να έχετε μια μαλακή αλλά όχι πολύ κολλώδη ζύμη
  4. Λάδι και ξεκούραση: Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα μπολ λαδιού και βάλτε την να στρώσει. Στη συνέχεια σκεπάστε με μια πετσέτα κουζίνας χωρίς χνούδι ή πλαστική μεμβράνη και βάλτε το σε ζεστό μέρος χωρίς ρεύματα για να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί, περίπου 1 ώρα.
  5. Punch Dough and Rest: Ξεσκεπάστε τη ζύμη και σπρώξτε την κάτω. Στη συνέχεια, πιέστε τη ζύμη σε ένα μεγάλο ορθογώνιο σε ένα λαδωμένο φύλλο ψησίματος (10×15 ίντσες) και μπορείτε να φτιάξετε ένα μικρότερο παραλληλόγραμμο για πιο χοντρό ψωμί αν προτιμάτε. Στη συνέχεια σκεπάζουμε ξανά και αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί ξανά.
  6. Προθερμάνετε το φούρνο: Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  7. Κάντε λακκάκια: Ξεσκεπάστε τη ζύμη και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το δάχτυλό σας για να δημιουργήσετε λακκάκια στη ζύμη.
  8. Ανακατέψτε λάδι και καρυκεύματα: Ανακατέψτε τις υπόλοιπες 3 κουταλιές της σούπας λάδι, ½ κουταλάκι του γλυκού ιταλικό καρύκευμα και ¼ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη. Στη συνέχεια περνάτε τη ζύμη και πασπαλίζετε με χοντρό αλάτι.
  9. Ψήσιμο: Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ