Καιρός: Σαββατοκύριακο με μποφόρ και 35άρια – Φθινοπωρινό σκηνικό από Δευτέρα με βροχές και πτώση θερμοκρασίας

Αίθριος με θερμοκρασίες έως 35 βαθμούς θα είναι ο καιρός σήμερα και αύριο Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, όμως, από Δευτέρα φαίνεται ότι το Φθινόπωρο αρχίζει να κάνει την εμφάνισή του. Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για επικίνδυνες βροχές και υποστηρίζουν ότι σταδιακά μπαίνουμε σε μια σημαντική κακοκαιρία. Ο καιρός θα θυμίζει προχωρημένο Φθινόπωρο.

Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας – Σε ποιες περιοχές θα βρέξει σήμερα

Σήμερα, Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου ο καιρός θα είναι αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τοπικές νεφώσεις και πιθανότητα για τοπικές βροχές στα κεντρικά και βόρεια. Υψηλή έως πολύ υψηλή επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών σε πολλές περιοχές της ανατολικής και νότιας κυρίως χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 11 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 13 έως 35 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από 12 έως 33 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από 13 έως 34 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 34-35 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 30-32 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 15 έως 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 32-33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο γενικά βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν γενικά βόρειοι-βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο γενικά καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά του νομού έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33-34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αίθριο καιρό με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός

Η πρόγνωση για την Κυριακή

Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Κρήτη λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στη βόρεια Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου

Επικίνδυνες βροχές από Δευτέρα

Στο μεταξύ, χθες, Παρασκευή (01.09.23) ο γνωστός μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης εκτίμησε ότι από Δευτέρα ο καιρός θα θυμίζει προχωρημένο φθινόπωρο, σαν Οκτώβριο – Νοέμβριο.

«Από τις αρχές της άλλης εβδομάδας, δηλαδή τη Δευτέρα και στη συνέχεια, περιμένουμε μια ιδιαίτερα σημαντική κακοκαιρία. Θα θυμίσει ο καιρός προχωρημένο φθινόπωρο, δηλαδή Οκτώβριο – Νοέμβριο. Θα έχουμε πολλές βροχές, επικίνδυνες βροχές, δεν αποκλείεται να έχουμε και πλημμυρικά επεισόδια. Η θερμοκρασία θα πέσει κατακόρυφα. Θα χτυπήσει ολόκληρη τη χώρα. Είναι ένα κύμα κακοκαιρίας, το οποίο θα ξεκινήσει από τα Βαλκάνια και θα καταλήξει προς τα νοτιότερα τμήματα του Ιονίου», σημείωσε ο κ. Μαρουσάκης και πρόσθεσε πως η κακοκαιρία αυτή θα κρατήσει «από Δευτέρα μέχρι τουλάχιστον και την Πέμπτη».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ