Ρουμανία: Πώς έγινε το τροχαίο δυστύχημα με το λεωφορείο – Συγκλονιστικές εικόνες με τους εγκλωβισμένους επιβάτες

Σοκ προκαλούν οι εικόνες από το τροχαίο δυστύχημα με λεωφορείο που μετέφερε Έλληνες τουρίστες, στο Βουκουρέστι, στη Ρουμανία.

Ρουμανία: Τροχαίο με λεωφορείο με Έλληνες τουρίστες – Ένας νεκρός – Οι πρώτες εικόνες

Η οροφή του λεωφορείου συνεθλίβη μετά την πρόσκρουση σε μεταλλική μπάρα, ενώ στις εικόνες διακρίνονται οι επιβάτες που έχουν εγκλωβιστεί μέσα στο πούλμαν.

Σύμφωνα με τα ρουμανικά ΜΜΕ, στο λεωφορείο επέβαιναν 47 Έλληνες τουρίστες. Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και 22 τραυματίστηκαν από το σφοδρό τροχαίο. Οι δύο βρίσκονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Στο σημείο του συμβάντος έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας και διασωστικά συνεργεία που απεγκλώβισαν τέσσερα άτομα, δύο γυναίκες και δύο άνδρες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας επιβάτης υπέστη καρδιοαναπνευστική ανακοπή, μετά το τροχαίο.

Πώς έγινε το δυστύχημα

Όπως μεταδίδει το observatornews, το τροχαίο συνέβη όταν το πούλμαν που πιθανόν κινείτο με μεγαλύτερη από την επιτρεπόμενη στο σημείο εκείνο ταχύτητα (40 χλμ./ώρα), παραβίασε μία προειδοποιητική αψίδα, σχετικά με το όριο ύψους.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η οροφή του πούλμαν να προσκρούσει στην μεταλλική μπάρα και να συνθλιβεί. Ως αποτέλεσμα της πρόσκρουσης, τα παράθυρα του λεωφορείου έσπασαν.

Οι αρχικές εκτιμήσεις σχετικά με την αιτία του δυστυχήματος αναφέρουν ότι είναι πιθανόν το πούλμαν να έτρεχε με ταχύτητα, δήλωσε ο Toni Greblă.

«Απεγκλωβίστηκαν τέσσερα άτομα, δύο γυναίκες και δύο άνδρες. Οι δύο από αυτούς είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση, ενώ ο ένας υπέστη καρδιοαναπνευστική ανακοπή», δήλωσε ο Daniel Vasile στο Digi 24.

Σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, 22 επιβάτες διακομίστηκαν σε τέσσερα νοσοκομεία για τις πρώτες βοήθειες.

Πηγές που επικαλείται το observatornews, αναφέρουν ότι το αποτέλεσμα του αλκοτέστ, στο οποίο υπεβλήθη ο οδηγός του πούλμαν βγήκε αρνητικό.

Ο άνδρας ανέφερε στις αστυνομικές Αρχές ότι κατευθυνόταν προς το Μέγαρο του Κοινοβουλίου και οι Χάρτες Google πρότειναν τη διαδρομή μέσω του Pasaj Unirii.

Σύμφωνα με τα ρουμανικά ΜΜΕ, στην πύλη του περάσματος Unirii έχουν σημειωθεί επτά τροχαία συμβάντα, από τη στιγμή των εγκαινίων, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ