Ρώσος αξιωματούχος: Δεκάδες τραυματίες, ανάμεσά τους δύο παιδιά, από πυρά πυροβολικού στην Μακίιβκα

Εκρήξεις αποδιδόμενες σε ομοβροντία του ουκρανικού πυροβολικού στην πόλη Μακίιβκα (ανατολικά) είχαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 25 άνθρωποι, ανέφερε φιλορώσος αξιωματούχος τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ο διορισμένος από τη Μόσχα επικεφαλής των αρχών της περιφέρειας Ντανιέτσκ, ο Ντένις Πουσίλιν, διευκρίνισε μέσω της πλατφόρμας Telegram ότι ανάμεσα στους τραυματίες είναι δυο παιδιά, 2 ετών και εννιά μηνών και επτά ετών, κορίτσι και αγόρι αντίστοιχα.

Οι εκρήξεις «έγιναν αισθητές από την πλειονότητα των κατοίκων στη Μακίιβκα» και όλης της περιφέρειας, πρόσθεσε.

Πάντα σύμφωνα με τον κ. Πουσίλιν, πολυκατοικίες, νοσοκομείο, σχολεία και νηπιαγωγείο υπέστησαν ζημιές.

Από την πλευρά του, ο ουκρανικός στρατός ανέφερε επίσης μέσω Telegram πως «ως αποτέλεσμα πυρών ακριβείας (…) ακόμη μια βάση Ρώσων τρομοκρατών στην προσωρινά κατεχόμενη Μακίιβκα έπαψε να υπάρχει».

Σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό, η ισχύς της μεγαλύτερης έκρηξης στην πόλη οφειλόταν στο ότι χτυπήθηκε αποθήκη πυρομαχικών.

Ρώσοι μπλόγκερ που παρακολουθούν συστηματικά την ένοπλη σύρραξη ανέφεραν πως ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποίησε συστήματα εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων HIMARS, με τα οποία προμήθευσαν τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις οι ΗΠΑ.

Νωρίτερα, ο φιλορώσος περιφερειάρχης Πουσίλιν έκανε λόγο για δυο νεκρούς από πυρά του ουκρανικού πυροβολικού στη Ντανιέτσκ, που η Ρωσία ανακοίνωσε νωρίτερα φέτος πως προσάρτησε, κάτι που δεν αναγνωρίζει η διεθνής κοινότητα.

Στη Μακίιβκα την παραμονή της πρωτοχρονιάς βομβαρδίστηκε από τον ουκρανικό στρατό ρωσικός σχηματισμός με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 89 μέλη του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ