Ρωσία: «Το σεξ είναι ωραίο, αλλά ο θάνατος του Πούτιν είναι καλύτερος» – Πρόστιμο σε κοπέλα για την τσάντα της

Το περιφερειακό δικαστήριο Λένινσκι του Κρασνοντάρ της Ρωσίας επέβαλε πρόστιμο 30.000 ρουβλίων (290 ευρώ) στην 21χρονη Αλεξάντρα βάσει του άρθρου περί «δυσφήμισης» του ρωσικού στρατού, γράφει ο ιστότοπος Mediazona, τον οποίο ή ίδια η νεαρή κοπέλα ενημέρωσε για την υπόθεση της, ζητώντας να μην δημοσιευθεί το επώνυμο της.

Η νεαρή Ρωσίδα δήλωσε ότι ο φάκελος της διοικητικής υπόθεσης περιλαμβάνει πέντε στιγμιότυπα οθόνης από την σελίδα της στο Instagram, όπου έχει 180 ακολούθους. Τα στιγμιότυπα οθόνης περιλαμβάνουν μια φωτογραφία μιας τσάντας με την φράση «Όχι στον πόλεμο» και παρόμοια γκράφιτι, ένα πλάνο ενός αυτοκόλλητου με την λέξη «Ειρήνη», καθώς και μια φωτογραφία μιας βαμβακερής τσάντας με την φράση «Το σεξ είναι ωραίο, αλλά ο θάνατος του Πούτιν είναι καλύτερος».

Στις 28 Ιουνίου, δύο αστυνομικοί με πολιτικά πήγαν στο σπίτι της Αλεξάνδρας και την ενημέρωσαν ότι σε βάρος της εκκρεμεί καταγγελία. Η κοπέλα οδηγήθηκε στο τμήμα όπου της ζητήθηκε να δείξει ένα τατουάζ στον ώμο της με τη μορφή ενός σκύλου με κασκόλ ουράνιου τόξου, πάνω από το οποίο υπάρχει η επιγραφή «Ο σκύλος είναι ομοφυλόφιλος».

«Μου είπαν να σηκώσω τα μανίκια της μπλούζας μου, εξέτασαν όλα τα τατουάζ μου, μου ζήτησαν να μεταφράσω τι σήμαιναν οι επιγραφές στα αγγλικά και επίσης φωτογράφισαν το πρόσωπο και τα τατουάζ μου», είπε η Αλεξάνδρα σε δημοσιογράφους.

Η νεαρή Ρωσίδα ανέφερε στην οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Sphera ότι της απαγορεύτηκε να καλέσει δικηγόρο. «Της είπαν ότι, αν έρθει τώρα δικηγόρος, θα θέσουμε σε λειτουργία ολόκληρη τη νομική μηχανή. Θα σου βρούμε κάτι άλλο και τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα».

Ως αποτέλεσμα, η αστυνομία συνέταξε δύο καταγγελίες κατά της Αλεξάνδρας, μια βάσει του άρθρου περί «προπαγάνδας μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων» και μία βάσει του άρθρου περί «δυσφήμισης» του ρωσικού στρατού. Στις 26 Ιουλίου το δικαστήριο επέβαλε στην Αλεξάνδρα με βάση την πρώτη καταγγελία πρόστιμο 200.000 ρουβλίων (1.945 ευρώ).

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ