Ρωσία: Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ από την συντριβή του μαχητικού αεροσκάφους στο Καλίνινγκραντ

Την στιγμή λίγο πριν την μοιραία πτώση του μαχητικού SU-30 της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας κατέγραψαν οι κάμερες πολιτών στον Καλλίνιγκραντ.  Οι δύο πιλότοι είναι νεκροί, ενώ το σκάφος δεν ήταν οπλισμένο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ρωσίας.

Όπως καταγράφεται από το βίντεο, το αεροπλάνο με μεγάλη ταχύτητα πετάει πάνω από την περιοχή όπου διεξάγεται εκδήλωση με τη συμμετοχή δεκάδων ατόμων. Κάποια στιγμή αρχίζει να χάνει ύψος.

 

Όπως μετέδωσε το Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου άμυνας το δυστύχημα οφείλεται σε τεχνικό πρόβλημα που εκδηλώθηκε στην διάρκεια εκπαιδευτικών χειρισμών.  Η ρωσική πολεμική αεροπορία εκπαιδεύεται σκληρά για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του πολέμου από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία η οποία έχοντας αυξήσει τις πολεμικές της δυνατότητες, χρησιμοποιώντας drone ή και πυραύλους.

Η επίθεση στην γέφυρα της Κριμαίας και η απάντηση

Σήμερα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας καταδίκασε ως τρομοκρατική την επίθεση με πυραύλους που έκανε η Ουκρανία στην γέφυρα της Κριμαίας. Η Μόσχα ανέφερε σήμερα ότι απέτρεψε τις ουκρανικές πυραυλικές επιθέσεις. οι οποίες έθεσαν σε κίνδυνο τις ζωές αθώων αμάχων, διαμηνύοντας ότι θα προβεί σε αντίποινα.

«Δεν μπορεί να υπάρχει καμία δικαιολογία για τέτοιες βάρβαρες ενέργειες και δεν θα μείνουν αναπάντητες», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα σε ανακοίνωσή της που αναρτήθηκε στο Telegram.

Η ρωσική πλευρά είχε ήδη ανακοινώσει το πρωί σήμερα ότι κατέρριψε 20 drones που εξαπολύθηκαν προς την χερσόνησο της Κριμαίας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο διορισμένος από τη Μόσχα κυβερνήτης της προσαρτηθείσας χερσονήσου, Σεργκέι Αξιόνοφ τόνισε πως οι ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν ακόμη έναν ακόμη ουκρανικό πύραυλο πάνω από το στενό του Κερτς, το σήμερα το μεσημέρι.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ