Ρίο ντε Τζανέιρο: Μυστήριο με τον θάνατο γνωστής ηθοποιού

Οι αρχές της Βραζιλίας ερευνούν τον μυστηριώδη θάνατο μιας ηθοποιού και κληρονόμου που έπεσε από το μπαλκόνι του πέμπτου ορόφου της πολυκατοικίας της. Η Sabine Boghici, 49 ετών, εντοπίστηκε μπροστά στην κατοικία της στο Ρίο ντε Τζανέιρο στις 14 Σεπτεμβρίου και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Δημοτικό Νοσοκομείο Miguel Couto, όπου υπέκυψε στα τραύματά της.

Οι αρχές εξετάζουν τον θάνατο ως πιθανή αυτοκτονία, αφού οι ερευνητές έκαναν έρευνα στο σπίτι της και βρήκαν ένα σημείωμα που είχε αφήσει πίσω για τη σύζυγό της, Ρόζα Στανέσκο, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη φυλακή.

Η Boghici είναι η κόρη ενός από τους μεγαλύτερους συλλέκτες έργων τέχνης της Βραζιλίας, Jean Boghici, ο οποίος πέθανε το 2015. Ο Jean Boghici, γεννήθηκε στη Ρουμανία το 1928 και μετακόμισε στη Βραζιλία το 1948.

Η 49χρονη και η Stanesco συνελήφθησαν τον Αύγουστο του 2022 για απάτη σε βάρος της μητέρας της Sabine Boghici, Genevieve Boghici, ύψους 148,8 εκατομμυρίων δολαρίων σε έργα τέχνης, κοσμήματα και χρήματα.

Οι ανακριτές ανέφεραν πως η Σαμπίν συνωμότησε εναντίον της μητέρας της το 2020 και προσέλαβε μια γυναίκα που την πλησίασε και της είπε ότι ένα μέλος της οικογένειας ήταν στα πρόθυρα του θανάτου. Έτσι, έπεισαν την γυναίκα να πληρώσει για να διατηρήσει τη ζωή της κόρης της.

Οι αρχές ανακάλυψαν ότι η Sabine και οι συνεργοί της έκλεψαν 16 πίνακες με τις υπογραφές των Tarsila do Amaral και Emiliano Di Calvacanti αξίας 145 εκατομμυρίων δολαρίων, κοσμήματα αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων και μετρητά 2,8 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το δικαστήριο της επέτρεψε την υπό όρους αποφυλάκιση τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με τους όρους της απελευθέρωσης, δεν της επετράπη να ταξιδέψει εκτός Ρίο ντε Τζανέιρο για περισσότερες από 10 ημέρες και έπρεπε να παραδώσει το διαβατήριό της. Επίσης της απαγορεύτηκε να επικοινωνήσει με τη μητέρα της και τους μάρτυρες και έπρεπε να μείνει 1.600 μέτρα μακριά από τη μητέρα της.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ