Qatar Gate: «Παραδώστε την σύζυγο Παντσέρι στο Βέλγιο» – Εξελίξεις στην Ιταλία με την υπόθεση διαφθοράς

Εξελίξεις στην Ιταλία με το σκάνδαλο «Qatar Gate». Ο αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας της Μπρέσια, Τζιοβάνι Μπενέλι, ζήτησε σήμερα από το Εφετείο να διατάξει την παράδοση στο Βέλγιο της Μαρίας Ντολόρες Κολεόνι, συζύγου του πρώην ευρωβουλευτή Αντώνιο Παντσέρι, κάνοντας δεκτό το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Μιχάλης Δημητρακόπουλος για Qatar Gate: Πλαστά τα έγγραφα που «δείχνουν» δωροδοκία της Εύας Καϊλή

Η σύζυγος του φερόμενου ως «εγκεφάλου» της υπόθεσης διαφθοράς, βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, όπως και η κόρη της Σίλβια, με την κατηγορία της συνωμοσίας για διάπραξη εγκλήματος, της διαφθοράς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Ο Αντόνιο Παντσέρι και το μυστήριο των 100.000 ευρώ

Τα προηγούμενα 24ωρα, η εφημερίδα La Stampa έκανε μία αποκάλυψη για τη διαδρομή του χρήματος στο «Qatar Gate».

Qatar Gate: Έτσι διαφθείρεται ένας ευρωβουλευτής – «Δεν φτάνεις αμέσως σε βαλίτσες γεμάτες μετρητά»

Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα, οι βελγικές μυστικές υπηρεσίες πριν από 5 μήνες είχαν μπει στο διαμέρισμα του Παντσέρι και το «καλωδίωσαν». Άκουγαν και κατέγραφαν τα πάντα…

Οι άνδρες των μυστικών υπηρεσιών μπήκαν στο διαμέρισμα της πολυτελούς κατοικίας στις Βρυξέλλες γνωρίζοντας ότι έχουν όλον τον απαραίτητο χρόνο για να ολοκληρώσουν την αποστολή τους. Είναι Ιούλιος, ο Αντόνιο Παντσέρι δεν θα επιστρέψει σύντομα από τις διακοπές. Γεμίζουν τα δωμάτια με κοριούς και αρχίζουν να μετρούν τα μετρητά που υπήρχαν. Ήταν 700.000 ευρώ.

Qatar Gate: Στο επίκεντρο η βίλα της Καϊλή και του Τζιόρτζιο στην Πάρο – Με μαύρο χρήμα η αγορά της;

Όταν λιγότερο από πέντε μήνες αργότερα η Αστυνομία επέστρεψε για να συλλάβει τον ιδρυτή της ΜΚΟ Fight Impunity, 100.000 ευρώ λείπουν. Το τι συνέβη είναι ένα ερώτημα που θα κληθεί να απαντήσει ο εισαγγελέας.

Είναι ένας κύκλος δωροδοκιών με μετρητά και δώρα από το Κατάρ και το Μαρόκο. Το θέμα είναι να ταυτοποιηθεί ο παραλήπτης των 100.000 ευρώ. Οι ερευνητές έχουν εξακριβώσει δεσμούς μεταξύ του Παντσέρι, του Τζιόρτζι, του Κοζολίνο και του Μαροκινού πρεσβευτή στην Πολωνία Abderrahim Atmoud. Από το Μαρόκο, η ΜΚΟ φέρεται να έλαβε τραπεζικά δάνεια και μετρητά.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ