Ζαχάροβα: Εχθρική κίνηση η τυχόν αποστολή ελληνικών S-300 στην Ουκρανία

Αυστηρή προειδοποίηση στην Αθήνα, απηύθυνε η Μόσχα, δια της Μαρίας Ζαχάροβα,  ζητώντας να μην στείλει αντιαεροπορικoύς πυραύλους S-300 στην Ουκρανία και απειλώντας μάλιστα να εκλάβει ενδεχόμενη τέτοια ενέργεια ως «εχθρική κίνηση».

Τραγωδία στα Χανιά: Ηλικιωμένη εντοπίστηκε απανθρακωμένη στο σπίτι της

Την είδηση μετέδωσε αρχικά το πρακτορείο Ειδήσεων Tass και στη συνέχεια το αναμετέδωσε το Reuters. Σύμφωνα με τα τηλεγραφήματα των δύο πρακτορείων, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών δήλωσε:

«Οι ελληνικές αρχές πρόσφατα ενίσχυσαν τις δηλώσεις τους αναφορικά με το κατά πόσον είναι έτοιμες να προμηθεύσουν την Ουκρανία με αντιαεροπορικά συστήματα S-300 PMU1, υπό την προϋπόθεση ότι θα λάβουν επιπλέον αριθμό αμερικανικών αντιαεροπορικών πυραύλων τύπου Patriot, για να τα αντικαταστήσουν», είπε η Ζαχάροβα και συνέχισε:
«Θεωρούμε τα προκλητικά σχέδια για την παράδοση συστημάτων αεράμυνας S-300 και τροποποιήσεις τους τα οποία έχουν παραχθεί στη Σοβιετική Ένωση ή στη Ρωσία ως ανοιχτά εχθρική κίνηση, που στοχεύει κατά της Ρωσίας».

Ρωσία: Νεκρός και τραυματίες από βομβαρδισμούς κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία

Τα συστήματα αεράμυνας S-300 εξακολουθούν να λειτουργούν σε περίπου 20 χώρες σε όλο τον κόσμο, δηλαδή σε χώρες μέλη της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών ή και της ΕΕ, όπως σε Σλοβακία, Ουκρανία, Κύπρο, Ελλάδα, Καζακστάν, Βουλγαρία, Λευκορωσία, Αρμενία, Αμπχαζία και Αζερμπαϊτζάν. Η Κροατία διαθέτει επίσης κάποια ποσότητα πυραυλικών συστημάτων εδάφους-αέρος S-300P, ενώ η Ουκρανία χρησιμοποιεί κυρίως τροποποιήσεις S-300PS και S-300PT.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ