Πυροβολισμοί με νεκρούς στην Κένυα

Πυροβολισμοί με νεκρούς στην Κένυα

 

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι τραυματίσθηκαν σήμερα όταν πυροβολισμοί ξέσπασαν σ’ ένα εμπορικό κέντρο πολυτελείας του Ναϊρόμπι στο οποίο εισέβαλε μια ομάδα ενόπλων, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η αστυνομία περικύκλωσε το εμπορικό κέντρο Ουεστγκέιτ, στο οποίο συχνάζουν οι πλούσιοι Κενυάτες και ξένοι που ζουν στην Κένυα, και άρχισε να εκκενώνει το κέντρο, καλώντας τους κατοίκους να παραμείνουν μακριά απ’ αυτό.

“Υπάρχει ένα συμβάν στο Ουεστγκέιτ. Οι αστυνομικοί μας βρίσκονται επιτόπου, απομακρύνουν τους επισκέπτες που βρίσκονται μέσα στο εμπορικό κέντρο και αναζητούν τους δράστες”, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Ντέιβιντ Κιμαΐγιο.

“Οι δράστες έχουν τραυματίσει ως τώρα τέσσερα πρόσωπα. Καλούμε το κοινό να παραμείνει μακριά από τη ζώνη αυτή”, πρόσθεσε.

“Οι αστυνομικοί είναι πολύ προσεκτικοί διότι μέσα στο κέντρο βρίσκονται αθώοι πολίτες”, δήλωσε ένας άλλος αξιωματούχος της αστυνομίας.

Νωρίτερα ένας φωτογράφος του πρακτορείου Ρόιτερς είχε πει πως υπάρχουν τουλάχιστον πέντε νεκροί, καθώς είχε δει πέντε ανθρώπους να κείτονται ακίνητοι στο έδαφος.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι ένοπλοι φορουσαν μπαντάνες και κουκούλες ενώ κάτοικοι ανέφεραν πως σημειώθηκε επίσης μια ισχυρή έκρηξη.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε πως είδε δύο τραυματίες να βγαίνουν από το εμπορικό κέντρο πάνω σε φορεία ενώ ο κόσμος έβγαινε πανικόβλητος από το κτίριο και ένοπλοι αστυνομικοί καλύπτονταν πίσω από οχήματα έξω από το εμπορικό κέντρο.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ