Πρόεδρος Κομισιόν για ενεργειακή κρίση: Τα μέτρα στήριξης ευάλωτων νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Με μέτρα στήριξης των ευάλωτων νοικοκυριών και επιχειρήσεων απαντά η Ευρώπη στους εκβιασμούς του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν με το φυσικό αέριο. 

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο, οι προμήθειες φυσικού αερίου της Ρωσίας στην Ευρώπη μέσω του αγωγού Nord Stream 1 δεν θα επανέλθουν πλήρως έως ότου η Δύση συλλογικά άρει τις κυρώσεις κατά της Μόσχας για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Απαντώντας, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τόνισε πως “ο Πούτιν χρησιμοποιεί την ενέργεια ως όπλο μειώνοντας την προσφορά και χειραγωγώντας τις ενεργειακές μας αγορές. Θα αποτύχει. Η Ευρώπη θα επικρατήσει”.

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η πρόεδρος της Κομισιόν σημειώνει ότι η Eυρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζει προτάσεις για να βοηθήσει τα ευάλωτα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τις υψηλές τιμές της ενέργειας.

Συγκεκριμένα, η Πρόεδρος της Επιτροπής υπογραμμίζει:

H Eυρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζει προτάσεις για να βοηθήσει ευάλωτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τις υψηλές τιμές της ενέργειας.

Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα έχει ως στόχο:

• Μείωση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας

• Ανώτατο όριο τιμής στο ρωσικό φυσικό αέριο

• Βοήθεια τους ευάλωτους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις με έσοδα από τον ενεργειακό τομέα

• Ενεργοποίηση υποστήριξης σε παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες ρευστότητας που συνδέονται με την αστάθεια».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ