O Πρίγκιπας Ουίλιαμ τα “άκουσε” από τον “Κάπτεν Κέρκ” για τα ταξίδια στο Διάστημα

Ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ πρόσφατα απηύθυνε έκκληση στους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, όπως ο Τζεφ Μπέζος και ο Ίλον Μασκ, να βοηθήσουν στην επίλυση της κλιματικής κρίσης αντί να ασχολούνται με τον τουρισμό στο Διάστημα.

Ο Δούκας του Κέμπριτζ τόνισε πως τα μεγάλα μυαλά θα έπρεπε να προσπαθούν να σώσουν αυτόν τον πλανήτη αντί να προσπαθούν να βρουν τον επόμενο τόπο για να πάμε να ζήσουμε. Στην παθιασμένη έκκλησή του προς τους δύο πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, των οποίων οι περιουσίες τους ανέρχονται σε περίπου 150 δισεκατομμύρια λίρες ο καθένας, είπε:

«Χρειαζόμαστε κάποια από τα μεγαλύτερα μυαλά του κόσμου να επικεντρωθούν στο να φτιάξουν αυτόν τον πλανήτη, όχι να προσπαθούν να βρουν το επόμενο μέρος για να πάμε να ζήσουμε» είπε ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Η κριτική του έγινε την ίδια ημέρα που ο ηθοποιός του Χόλιγουντ Ουίλιαμ Σάτνερ έγινε ο γηραιότερος άνθρωπος που πήγε στο Διάστημα.

Ο Σάτνερ τόνισε ότι ο πρίγκιπας έχει «λάθος εντύπωση» για το τι σημαίνει αυτή η διαστημική προσπάθεια: «Είναι ένας υπέροχος Άγγλος. Θα γίνει βασιλιάς της Αγγλίας μια μέρα», είπε ο Σάτνερ για τον Δούκα του Κέιμπριτζ. «Είναι ένας υπέροχος, ευγενικός, μορφωμένος άνθρωπος, αλλά έχει λάθος άποψη».

Κάπτεν Κερκ Γουίλιαμ Σάτνερ

Ο 90χρονος, ο οποίος υποδύθηκε τον Τζέιμς Τ. Κερκ στις ταινίες και στην τηλεοπτική σειρά του «Star Trek», απογειώθηκε από την έρημο του Τέξας μαζί με άλλα τρία άτομα σε μια αποστολή που κάλυψε τα έξοδα ο Mπέζος. Το ταξίδι του διήρκεσε περίπου 10 λεπτά.

Στον απόηχο αυτού του ταξιδιού ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ χαρακτήρισε ότι οι εγωιστικές ενέργειες των άλλων «κλέβουν από το μέλλον των παιδιών μας. Θέλω τα πράγματα που έχω απολαύσει εγώ- η ζωή στην ύπαιθρο, η φύση, το περιβάλλον- να υπάρχουν για τα παιδιά μου. Και όχι μόνο για τα δικά μου, αλλά για τα παιδιά όλων», δήλωσε.

Ενόψει της διάσκεψης του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στη Γλασκώβη τον επόμενο μήνα, και μόλις λίγες ημέρες πριν από την εναρκτήρια τελετή απονομής του βραβείου «Earthshot» ο δούκας τόνισε ότι «οι συμμετέχοντες δεν θα πρέπει να περιοριστούν στους έξυπνους λόγους, στις έξυπνες λέξεις χωρίς αρκετές δράσεις».

Κάπτεν Κέρκ: Πρέπει να το κάνει όλος ο κόσμος αυτό 

Την «εμπειρία της ζωής του» βίωσε 90χρονος Ουίλιαμ Σάτνερ. «Αυτή ήταν η πιο έντονη εμπειρία», ανέφερε ο Καναδός ηθοποιός μετά την ασφαλή επιστροφή της κάψουλας στο Τέξας.

«Είμαι τόσο συγκινημένος (…) Ήταν εκπληκτικό», είπε, αφηγούμενος το ταξίδι του στον Τζεφ Μπέζος, που έσπευσε στο σημείο της προσγείωσης για να τον υποδεχτεί πίσω στη Γη.

Κάπτεν Κερκ Γουίλιαμ Σάτνερ

«Πρέπει να το κάνει όλος ο κόσμος αυτό» πρόσθεσε ο «κάπτεν Κερκ» που μέσα από τις ταινίες του έχει ταξιδέψει κινηματογραφικά στις εσχατιές του σύμπαντος.

Αυτή ήταν η δεύτερη επανδρωμένη αποστολή του πυραύλου του Τζεφ Μπέζος, ο οποίος σκοπεύει να εδραιωθεί στον νεόκοπο τομέα του διαστημικού τουρισμού.

Ο ιδρυτής της Amazon ήταν εκείνος που έκλεισε την μπουκαπόρτα πριν από την εκτόξευση και εκείνος που την άνοιξε μετά την προσγείωση. Ο ίδιος ταξίδεψε στο Διάστημα τον Ιούλιο.

O πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη ταξίδεψε το απόγευμα της Τρίτης 20 Ιουλίου στην πρώτη επανδρωμένη πτήση προς το Διάστημα της εταιρείας του Blue Origin, με το διαστημικό όχημα New Shepard και επέστρεψε στη Γη, σε μια ιστορική υποτροχιακή πτήση.

O ιδρυτής της “Amazon”, Τζεφ Μπέζος, και ο αδελφός του, Μαρκ, συνοδεύονταν από την πρωτοπόρο αεροπόρο Γουάλι Φανκ, 82 ετών, και τον 18χρονο απόφοιτο λυκείου Όλιβερ Ντάεμεν, οι οποίοι έγιναν ο γηραιότερος και ο νεότερος άνθρωπος, αντίστοιχα, που έφθασαν στο Διάστημα.

Η Φανκ ήταν μία από τη λεγόμενη ομάδα γυναικών Mercury-13 που εκπαιδεύτηκαν για να γίνουν αστροναύτες της NASA στις αρχές της δεκαετίας του 1960, αλλά παρακάμφθηκε λόγω του φύλου της.

Η κάψουλα που μετέφερε τον Μπέζος και άλλους τρεις συνταξιδιώτες του προσγειώθηκε στην έρημο του Τέξας, έπειτα από μια πτήση διάρκειας σχεδόν 11 λεπτών, όπου ξεπέρασε το ύψος των 100 χιλιομέτρων, πέραν της γραμμής Κάρμαν, του διεθνώς αναγνωρισμένου ορίου μεταξύ της γήινης ατμόσφαιρας και του διαστήματος. Οι επιβάτες πέρασαν τέσσερα λεπτά σε μηδενική βαρύτητα πριν επιστρέψουν στη Γη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ