“Beam me up Bezos”: Ο «Κάπτεν Κερκ» έγινε ο γηραιότερος άνθρωπος που ταξίδεψε στο διάστημα – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Ουίλιαμ Σάτνερ, ο ηθοποιός που για δεκαετίες ενσάρκωνε τον “Κάπτεν Κερκ” στις σειρές και ταινίες “Star Trek”  έγινε σήμερα ο γηραιότερος άνθρωπος που ταξίδεψε στο διάστημα.

Ο 90χρονος «κυβερνήτης Τζέιμς Ταϊμπέριους Κερκ» έφτασε «με τόλμη εκεί που δεν έχει πάει ποτέ κανείς», όπως λέει και η διάσημη φράση από τα Star Trek.,

“Beam me up Bezos”. Αυτή την φορά ο Γουίλιαμ Σάντερ δεν διακτινίστηκε από το Enterprise, αλλά ταξίδεψε με τον πύραυλο της Blue Origin, της εταιρείας του Τζεφ Μπέζος. 

Το αυτοματοποιημένο διαστημόπλοιο New Shepherd της εταιρείας New Origin του Τζεφ Μπέζος εκτοξεύτηκε περίπου 10 λεπτά πριν από τις 6 το απόγευμα της Τετάρτης και ξεπέρασε τη Γραμμή Κάρμαν που, σε ύψος 100 χιλιομέτρων από τη Γη, συνιστά το «σύνορο» του διαστήματος.

Κάπτεν Κερκ Γουίλιαμ Σάτνερ

Στο διαστημόπλοιο επιβαίνουν άλλοι τρεις επιβάτες: δύο επιχειρηματίες, που πλήρωσαν για το ταξίδι αυτό και ένα στέλεχος της εταιρείας.

Η υποτροχιακή πτήση κράτησε μόλις 11 λεπτά και το σκάφος επέστρεψε με ασφάλεια στη Γη, με τη βοήθεια τριών αλεξιπτώτων.

Κάπτερ Κέρκ: Πρέπει να το κάνει όλος ο κόσμος αυτό 

Την «εμπειρία της ζωής του» βίωσε 90χρονος Ουίλιαμ Σάτνερ. «Αυτή ήταν η πιο έντονη εμπειρία», ανέφερε ο Καναδός ηθοποιός μετά την ασφαλή επιστροφή της κάψουλας στο Τέξας.

«Είμαι τόσο συγκινημένος (…) Ήταν εκπληκτικό», είπε, αφηγούμενος το ταξίδι του στον Τζεφ Μπέζος, που έσπευσε στο σημείο της προσγείωσης για να τον υποδεχτεί πίσω στη Γη.

Κάπτεν Κερκ Γουίλιαμ Σάτνερ

«Πρέπει να το κάνει όλος ο κόσμος αυτό» πρόσθεσε ο «κάπτεν Κερκ» που μέσα από τις ταινίες του έχει ταξιδέψει κινηματογραφικά στις εσχατιές του σύμπαντος.

Αυτή ήταν η δεύτερη επανδρωμένη αποστολή του πυραύλου του Τζεφ Μπέζος, ο οποίος σκοπεύει να εδραιωθεί στον νεόκοπο τομέα του διαστημικού τουρισμού.

Ο ιδρυτής της Amazon ήταν εκείνος που έκλεισε την μπουκαπόρτα πριν από την εκτόξευση και εκείνος που την άνοιξε μετά την προσγείωση. Ο ίδιος ταξίδεψε στο διάστημα τον Ιούλιο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ