Πρίγκιπας Χάρι-Μέγκαν Μαρκλ: Νέο θρίλερ με την επιστροφή τους στη Βρετανία – Θα χάσουν το μνημόσυνο του Φίλιππου;

Νέο πονοκέφαλο προκαλούν στη βασίλισσα Ελισάβετ ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, οι οποίοι σκοπεύουν να μην επιστρέψουν στη Βρετανία τους επόμενους μήνες για το μνημόσυνο του πρίγκιπα Φίλιππου, αν δεν επιλυθεί και νομικά το ζήτημα της ασφάλειάς τους στην πατρίδα του Δούκα του Σάσεξ.

Υπενθυμίζεται πως ο πρίγκιπας Χάρι απείλησε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον της βρετανικής κυβέρνησης αν δεν του παρέχει προστασία όταν βρίσκεται στη Βρετανία, τα έξοδα της οποίας -όπως υποστήριξε- θα καλύπτει ο ίδιος. Υπενθυμίζεται πως ο Χάρι παραιτήθηκε από τα πριγκιπικά του καθήκοντα το 2020 και μετεγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ με την οικογένειά του.

Ο Δούκας του Σάσεξ έχει προσλάβει για την προστασία του ιδιωτική εταιρεία, αλλά οι δικηγόροι του υποστηρίζουν ότι χρειάζεται περισσότερη προστασία όταν βρίσκεται στην πατρίδα του.

Συγκεκριμένα, οι νομικοί εκπρόσωποι του πρίγκιπα Χάρι ανακοίνωσαν πως ο Δούκας του Σάσεξ αμφισβητεί τη νομική ισχύ μιας κυβερνητικής απόφασης σύμφωνα με την οποία δεν θα πρέπει να του παρέχεται αστυνομική προστασία όταν βρίσκεται σε βρετανικό έδαφος ακόμη και αν καλύπτει ο ίδιος τα έξοδά της. Αν και πληρώνει ο ίδιος και η Μέγκαν Μαρκλ την ιδιωτική εταιρεία προστασίας, οι νομικοί εκπρόσωποι του Χάρι είπαν ότι αυτές οι διευθετήσεις δεν παρέχουν στον πρίγκιπα το επίπεδο της προστασίας που έχει ανάγκη όταν επισκέπτεται τη Βρετανία.

“Απούσης μιας τέτοιας προστασίας ο πρίγκιπας Χάρι και η οικογένειά του δεν μπορούν να επιστρέψουν στο σπίτι του”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ αναμένεται να επιστρέψουν στη Μεγάλη Βρετανία για την τελετή μνήμης που θα γίνει στο Αββαείο του Ουέστμινστερ για τον πρίγκιπα Φίλιππο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 9 Απριλίου 2021, σε ηλικία 99 ετών. Την ειδική τελετή ανακοίνωσε η βασίλισσα στις 23 Δεκεμβρίου και αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στην άνοιξη σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Η βασιλική οικογένεια ήλπιζε ότι επιτέλους θα συναντήσει την επτά μηνών κόρη του ζεύγους Λίλιμπετ και επίσης ότι θα έβλεπε ξανά τον δύο ετών Άρτσι, αφού από τη στιγμή που το ζευγάρι παραιτήθηκε από τα πριγκιπικά του καθήκοντα μετεγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ και η Μέγκαν δεν επέστρεψε στη Μεγάλη Βρετανία από τον Μάρτιο του 2020. Ο Χάρι έφτασε μόνος του για την κηδεία του παππού του, καθώς η Μέγκαν ήταν έγκυος και δεν επιτρεπόταν να ταξιδέψει.

Ωστόσο, τώρα, η ανοικτή διαμάχη με τη βρετανική κυβέρνηση μπορεί να αλλάξει τα σχέδια καθώς ο Χάρι απειλεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της κυβερνητικής απόφασης που δεν του επιτρέπει ούτε να πληρώνει αστυνομική προστασία για τον ίδιο και την οικογένειά του όσο βρίσκεται στη Βρετανία.

Πηγή των Ανακτόρων είπε στο Page Six το περασμένο βράδυ “αν ο Χάρι έρθει στη Μεγάλη Βρετανία, θα θέλει να έχει ασφάλεια ο ίδιος και η οικογένειά του. Αν και όταν αποφασίσει να επιστρέψει στη Μεγάλη Βρετανία, χρειάζεται ασφάλεια”.

Δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη αν θα επιστρέψουν για να παρευρεθούν στην ειδική τελετή στη μνήμη του εκλιπόντος πρίγκιπα Φίλιππου, αλλά υπήρχε η πεποίθηση ότι θα έδιναν το “παρών” και έτσι θα είχαν την ευκαιρία να επανασυνδεθούν με τα ανώτατα μέλη της βασιλικής οικογένειας, όπως τον πατέρα του Χάρι, πρίγκιπα Κάρολο, τη γιαγιά του, βασίλισσα Ελισάβετ τον αδελφό του πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον.

Πρίγκιπας Κάρολος Μέγκαν Χάρι

Να σημειωθεί ότι η βρετανική κυβέρνηση είχε στο παρελθόν απορρίψει δύο προτάσεις να καταβάλει τα έξοδα για την αστυνομική προστασία του πρίγκιπα Χάρι, σύμφωνα με τους δικηγόρους του. Ένας εκπρόσωπος είπε ότι η διαδικασία πίσω από αυτές τις αποφάσεις υπήρξε αδιαφανής και αντιφατική και απέτυχε να εξετάσει όλους τους κινδύνους. Ο Χάρι ζήτησε δικαστική επανεξέταση -μια νομική αμφισβήτηση της νομιμότητας των αποφάσεων που ελήφθησαν από δημόσιο φορέα- τον Σεπτέμβριο του 2021, αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι δικηγόροι του είπαν ότι αποφάσισαν να δημοσιοποιήσουν τις πληροφορίες εξαιτίας μιας διαρροής στον βρετανικό Τύπο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ