Πρίγκιπας Χάρι: Δεν αισθάνεται ασφαλής στη Βρετανία – Διεκδικεί νομικά αστυνομική προστασία

Ο πρίγκιπας Χάρι υποστηρίζει ότι η οικογένειά του δεν είναι ασφαλής στη Μεγάλη Βρετανία και απείλησε να προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον της βρετανικής κυβέρνησης αν δεν του παρέχει προστασία όταν βρίσκεται στη Βρετανία, τα έξοδα της οποίας -όπως υποστήριξε- θα καλύπτει ο ίδιος. Υπενθυμίζεται πως ο Χάρι παραιτήθηκε από τα πριγκιπικά του καθήκοντα το 2020 και μετεγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ με την οικογένειά του.

Ο Δούκας του Σάσεξ έχει προσλάβει για την προστασία του ιδιωτική εταιρεία. αλλά οι δικηγόροι του υποστηρίζουν ότι χρειάζεται περισσότερη προστασία όταν βρίσκεται στην πατρίδα του “καθώς η οικογένειά του δέχεται απειλές από νεοναζί και εξτρεμιστές” αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, οι νομικοί εκπρόσωποι του πρίγκιπα Χάρι ανακοίνωσαν πως ο Δούκας του Σάσεξ αμφισβητεί τη νομική ισχύ μιας κυβερνητικής απόφασης σύμφωνα με την οποία δεν θα πρέπει να του παρέχεται αστυνομική προστασία όταν βρίσκεται σε βρετανικό έδαφος ακόμη και αν καλύπτει ο ίδιος τα έξοδά της. Αν και πληρώνει ο ίδιος και η Μέγκαν Μαρκλ την ιδιωτική εταιρεία προστασίας, οι νομικοί εκπρόσωποι του Χάρι είπαν ότι αυτές οι διευθετήσεις δεν παρέχουν στον πρίγκιπα το επίπεδο της προστασίας που έχει ανάγκη όταν επισκέπτεται τη Βρετανία.

“Απούσης μιας τέτοιας προστασίας ο πρίγκιπας Χάρι και η οικογένειά του δεν μπορούν να επιστρέψουν στο σπίτι του”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση επικαλείται ένα περιστατικό που σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2021 όταν, σύμφωνα με τους δικηγόρους του Χάρι, κινδύνευσε η ασφάλειά του καθώς αποχωρούσε από μια φιλανθρωπική εκδήλωση εξαιτίας της έλλειψης αστυνομικής προστασίας.

Η κυβέρνηση είχε στο παρελθόν απορρίψει δύο προτάσεις να καταβάλει τα έξοδα για την αστυνομική του προστασία, σύμφωνα με τους δικηγόρους του. Ένας εκπρόσωπος είπε ότι η διαδικασία πίσω από αυτές τις αποφάσεις υπήρξε αδιαφανής και αντιφατική και απέτυχε να εξετάσει όλους τους κινδύνους. Ο Χάρι ζήτησε δικαστική επανεξέταση -μια νομική αμφισβήτηση της νομιμότητας των αποφάσεων που ελήφθησαν από δημόσιο φορέα- τον Σεπτέμβριο του 2021, αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι δικηγόροι του είπαν ότι αποφάσισαν να δημοσιοποιήσουν τις πληροφορίες εξαιτίας μιας διαρροής στον βρετανικό Τύπο.

Πηγή: Page Six, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πηγή φωτό: AP

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ