Πράγα: Εξουδετερώθηκε ο δράστης της ένοπλης επίθεσης σε Πανεπιστήμιο – «Πολλοί νεκροί και τραυματίες»

Ένοπλη επίθεση με νεκρούς και τραυματίες σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (21/12) σε Πανεπιστήμιο στο κέντρο της Πράγας, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της Τσεχίας στο Χ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το περιστατικό συνέβη στη Σχολή Τεχνών του Πανεπιστημίου του Καρόλου, που βρίσκεται στην πλατεία Jan Palach.

Οι αρχές ανέφεραν ότι ολόκληρη η πλατεία και η γύρω περιοχή έχει αποκλειστεί.

Σε νεότερη ενημέρωσή της, η τσεχική αστυνομία ανέφερε ότι ο δράστης της ένοπλης επίθεσης «εξουδετερώθηκε», ενώ υπάρχουν πολυάριθμοι νεκροί και δεκάδες τραυματίες από το συμβάν. Τα τσεχικά ΜΜΕ, επικαλούμενα τον δήμαρχο της Πράγας, αναφέρουν ότι ο ένοπλος αυτοκτόνησε.

 

Το προσωπικό του Πανεπιστημίου της Πράγας ανέφερε νωρίτερα ότι έχουν συμβεί πυροβολισμοί εντός του κτιρίου, σύμφωνα με email που στάλθηκε προς τους φοιτητές από τη διοίκηση του Πανεπιστημίου του Καρόλου. «Μην μετακινηθείτε… κλειδώστε τα γραφεία σας», αναφέρει το email.

Οι αρχές κάλεσαν τους πολίτες να μείνουν μακριά από το σημείο και να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους.

To Nexta μεταδίδει εικόνες από το Πανεπιστήμιο, στις οποίες διακρίνονται φοιτητές στην στέγη του κτιρίου σε μία προσπάθεια να κρυφτούν και να γλιτώσουν από τα πυρά του ενόπλου.

 

Τρέχουν πανικόβλητοι να σωθούν

Σε βίντεο που δημοσιεύονται στα social media καταγράφονται τουρίστες και ντόπιοι να τρέχουν στη διάσημη Γέφυρα του Καρόλου, ένα από τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα της Ευρώπης,  αφού άκουσαν τον ανατριχιαστικό ήχο των πυροβολισμών στην πόλη.

Σε άλλα πλάνα, διακρίνονται άνθρωποι να τρέχουν με τα χέρια υψωμένα στον αέρα από ένα κτίριο στην πρωτεύουσα, ενώ ένοπλοι αστυνομικοί στέκονταν δίπλα τους.

Η βρετανική πρεσβεία στην Πράγα προέτρεψε τους ανθρώπους στην πόλη -ένας πόλος έλξης για τους τουρίστες- να αποφύγουν την περιοχή γύρω από το Πανεπιστήμιο του Καρόλου και την Σχολή Τεχνών.

«Ξαφνικά άκουσα πυροβολισμούς», είπε στο τσεχικό ειδησεογραφικό πρακτορείο μια μάρτυρας, που βρισκόταν στο σημείο.

Το Πανεπιστήμιο του Καρόλου βρίσκεται στην παλιά πόλη της Πράγας, περίπου 500 μέτρα από την ιστορική Γέφυρα του Καρόλου.

Ο Πρωθυπουργός Πετρ Φιάλα δήλωσε ότι ακύρωσε τις προγραμματισμένες συναντήσεις του υπό το φως των «τραγικών γεγονότων».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ