Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Νέα προθεσμία στους αμάχους της Γάζας για να αποχωρήσουν – Εκτοξεύτηκε ρουκέτα από τον Λίβανο

Η Μέση Ανατολή «φλέγεται» και οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Το Ισραήλ έδωσε νέα προθεσμία στους αμάχους που βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας να αποχωρήσουν. Την ίδια ώρα αντιαρματική ρουκέτα εκτοξεύθηκε από τον Λίβανο εναντίον ισραηλινού μεθοριακού χωριού με αποτέλεσμα να υπάρξουν τουλάχιστον τέσσερα θύματα, όπως μετέδωσε ο ραδιοσταθμός του ισραηλινού στρατού.

Αποστολή στο Ισραήλ – Σντερότ: Η πόλη – φάντασμα που μπήκε στο στόχαστρο της Χαμάς

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις δεν επιβεβαίωσαν αμέσως αυτή την πληροφορία και ανακοίνωσαν μόνο ότι προχωρούν σε πλήγματα στο έδαφος του Λιβάνου έπειτα από επίθεση που αναφέρθηκε εναντίον του ισραηλινού μεθοριακού χωριού Στούλα, μιας αγροτικής κοινότητας απέναντι από την κωμόπολη Άιτα α-Σαμπ του Λιβάνου.

Το τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ Αλ-Μανάρ μετέδωσε ότι πύραυλος εκτοξεύθηκε από τον  νότιο Λίβανο με στόχο το ισραηλινό χωριό Στούλα.

Το Ιράν προειδοποιεί πως θα υπάρξουν «πολύ σοβαρές συνέπειες» αν δεν εμποδιστεί το Ισραήλ

Το τηλεοπτικό δίκτυο ανέφερε μέσω της σελίδας του στην πλατφόρμα Telegram πως στην επίθεση χρησιμοποιήθηκε τηλεκατευθυνόμενος πύραυλος.

Νέο τελεσίγραφο του ισραηλινού στρατού στους αμάχους να αποχωρήσουν από την Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε σήμερα νέα προθεσμία στους αμάχους, που βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, για να κατευθυνθούν προς νότο.

Οι κάτοικοι μπορούν να αναχωρήσουν από τις 10 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) μέχρι τη 1 μ.μ. και να ακολουθήσουν μια προδιαγεγραμμένη διαδρομή, έγραψε στα αραβικά στην πλατφόρμα X ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος.

Στην ανάρτηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων αναφέρεται πως ο στρατός δεν θα επιτεθεί στην οδό αυτή κατά την αναφερόμενη χρονική περίοδο.

Όσοι ενδιαφέρονται για την ασφάλεια των οικογενειών τους θα πρέπει να κατευθυνθούν προς νότο, αναφέρεται στη δήλωση του ισραηλινού στρατού, στην οποία προστίθεται πως η Χαμάς, η οποία κυβερνά τη Γάζα, φροντίζει για τα μέλη της και τις οικογένειές τους.

Υπάρχουν επίσης πληροφορίες σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η Χαμάς εμποδίζει την αναχώρηση αμάχων. Το Ισραήλ έχει επανειλημμένα κατηγορήσει την ισλαμιστική οργάνωση ότι χρησιμοποιεί τον ίδιο τον πληθυσμό της ως ανθρώπινη ασπίδα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ