PnB Rock: Η ανάρτηση που οδήγησε τον ληστή στην τοποθεσία του ράπερ

Ο PnB Rock, ο ράπερ από τη Φιλαδέλφεια που έπεσε νεκρός έπειτα από πυροβολισμούς σε εστιατόριο ήταν περισσότερο γνωστός για την επιτυχία του “Selfish” το 2016. Ο 30χρονος δέχθηκε τα πυρά ληστών στο εστιατόριο Roscoe’s House of Chicken & Waffles στο Νότιο Λος Άντζελες το απόγευμα της Δευτέρας, ανέφεραν πηγές της αστυνομίας στους Los Angeles Times.

Ο 30χρονος Ροκ, του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Ρακίμ Άλεν, βρισκόταν στο εστιατόριο με την κοπέλα του, η οποία είχε δημοσιεύσει μια φωτογραφία με ετικέτα τοποθεσίας σε μια ανάρτηση στο Instagram. Η φωτογραφία διαγράφηκε στη συνέχεια, αλλά διερευνάται αν ήταν αυτή που πρόδωσε την τοποθεσία που βρισκόταν ο ράπερ καθώς οι ληστές ίσως ήθελαν τα πανάκριβα κοσμήματα που φορούσε.

Ο αξιωματικός της αστυνομίας του Λος Άντζελες, Kelly Muniz, είπε στην εφημερίδα ότι ο ύποπτος έβγαλε ένα όπλο μέσα στο εστιατόριο και ζήτησε από το θύμα το πορτοφόλι και τα κοσμήματα του.

«Πυροβόλησε το θύμα και έφυγε τρέχοντας από την πλαϊνή πόρτα σε ένα αυτοκίνητο απόδρασης και στη συνέχεια έφυγε από το πάρκινγκ», είπε.

Οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος του Λος Άντζελες εξετάζουν βίντεο ασφαλείας από το εσωτερικό του εστιατορίου για να αναγνωρίσουν τον δράστη. Ελέγχουν επίσης τις γύρω επιχειρήσεις για να δουν εάν τα συστήματα ασφαλείας κατέγραψαν εικόνες του υπόπτου που φεύγει με τα πόδια ή με όχημα.

PnB Rock
Ένα από τα τελευταία story στον instagram του ράπερ

Ο Ροκ γεννήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 1991 στη Φιλαδέλφεια. Είπε στο Paper Magazine ότι εμπνεύστηκε να κάνει μουσική σε ηλικία 19 ετών αφού άκουσε το άλμπουμ του Drake που καθόρισε τη δεκαετία «Take Care».

Η ικανότητά του να συνδυάζει μελωδίες με την ραπ τον έκανε να ταιριάζει στην επόμενη εξέλιξη του hip-hop. Κέρδισε την εθνική προβολή με το σινγκλ “Fleek” του 2015, μετατρέποντας το viral βίντεο Vine σε ύμνο για τις γυναίκες. Συνέχισε να συνεργάζεται με μια ομάδα καλλιτεχνών, συμπεριλαμβανομένων των Ed Sheeran και Chance the Rapper στο “Cross Me”.

Μία από τις μεγαλύτερες στιγμές του ήρθε δίπλα στον ράπερ της Ατλάντα YFN Lucci, όταν οι δυο τους ένωσαν τις δυνάμεις τους το 2016 για τον νικηφόρο ύμνο «Everyday We Lit». Το τραγούδι έφτασε στο Νο. 33 του Billboard Hot 100.

«Οι άνθρωποι δεν μπορούν να πουν ότι είμαι ράπερ, αλλά δεν νιώθω ότι είμαι και τραγουδιστής. Δεν χτυπάω πολύ ψηλές νότες και τρελαίνομαι. Δεν μπορώ να σου δώσω τον Chris Brown να τραγουδήσει. Απλώς έχω καλές μελωδίες» είπε στο Paper Magazine το 2017.

Το “Selfish” έφτασε στο Νο. 51 του Billboard Hot 100. Ο Rock κυκλοφόρησε το τελευταίο του τραγούδι, “Luv Me Again”, στις 2 Σεπτεμβρίου.

Ο θάνατος του Ροκ έρχεται καθώς οι αρχές λένε ότι αντιμετωπίζουν μια αυξανόμενη τάση ληστειών και άλλα βίαια περιστατικά.

Τον Φεβρουάριο του 2020, ο ράπερ του Μπρούκλιν Pop Smoke, του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Bashar Barakah Jackson, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια εισβολής στο σπίτι στο Χόλιγουντ Χιλς.

Οι αρχές πιστεύουν ότι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένης μιας μαύρης τσάντας δώρου με ετικέτα με τη διεύθυνσή του, οδήγησαν τους δράστες στην τοποθεσία του.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ