Την κρατούσαν φυλακισμένη στο υπόγειο για 22 χρόνια – Εικόνες φρίκης από το ιταλικό “Κωσταλέξι”

Σοκ και φρίκη από την υπόθεση μιας 67χρονης γυναίκας στην Ιταλία, την οποία κρατούσαν φυλακισμένη για 22 χρόνια σε υπόγειο οι ίδιοι της οι συγγενείς.

Η αστυνομία ανακοίνωσε την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου ότι κατάφερε να απελευθερώσει την 67χρονη γυναίκα που φέρεται να ήταν φυλακισμένη από τον αδελφό και την κουνιάδα της για 22 χρόνια στο Μπογιάνο, στη νότια επαρχία Καμπομπάσο.

Η δοκιμασία της γυναίκας άρχισε το 1995 όταν μετακόμισε με τον αδελφό της για να μην είναι μόνη μετά τον θάνατο του συζύγου της. Έπειτα από μερικά χρόνια, ο αδελφός και η κουνιάδα της, προφανώς βαρέθηκαν να ζουν με τη γυναίκα και αποφάσισαν να τη μεταφέρουν σε ένα δωμάτιο σε ένα υπόστεγο χωρίς θέρμανση και να την κλειδώσουν μέσα.

Φέρεται να στερήθηκε ιατρικής περίθαλψης, ενώ την κακοποιούσαν. Την χτυπούσαν και υπέστη ψυχολογική βία από τους συγγενείς της. Της επιτρεπόταν να πλένεται μόνο μία φορά τον μήνα σε μια παλιά λεκάνη πλυντηρίου.

Εικόνες φρίκης από το ιταλικό “Κωσταλέξι”
Οι συνθήκες διαβίωσης της γυναίκας ήταν άθλιες

Όπως αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο ansa, σπάνια την άφηναν να βγει έξω και ποτέ χωρίς την επίβλεψη τους. Δεν της επέτρεπαν να μιλήσει με κανέναν. Οι Carabinieri άρχισαν να εξετάζουν την κατάσταση αφού έλαβαν μια πληροφορία πριν από μερικούς μήνες. Έκαναν μια επιθεώρηση στο σπίτι και την βρήκαν σε τραγική κατάσταση.

Μόλις το θύμα πείστηκε ότι δεν θα έπρεπε να επιστρέψει στον “εφιάλτη” που ζούσε στα χέρια του αδελφού της, είπε στην αστυνομία όλη την ιστορία.

«Η ανθεκτικότητα της γυναίκας δοκιμάστηκε με τα χρόνια, αλλά η ικανότητά της να αντέξει τη σοβαρή κακοποίηση που υπέστη, την απώλεια της προσωπικής της ελευθερίας, επικράτησε», ανέφεραν οι αστυνομικοί.

«Έδειξε την επιθυμία να μείνει ζωντανή και να βγει από αυτή την κατάσταση. Ζητούσε βοήθεια σε κάθε ευκαιρία που είχε και οι προσπάθειές της (να αναζητήσει βοήθεια) δεν εισακούστηκαν για πάρα πολύ καιρό. Ήταν πολύ διαυγής και ακριβής όταν έλεγε την ιστορία της, παρά τα όσα πέρασε» πρόσθεσαν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ