Πιλότος κατηγορείται ότι κατασκόπευε επί 4 χρόνια μία γυναίκα – Πετούσε το αεροπλάνο πάνω από το σπίτι της

Για απειλή σε βάρος ενός νεαρού κοριτσιού συνελήφθη και κατηγορείται ένας 65χρονος πιλότος στις ΗΠΑ, που είχε εμμονή και καταδίωκε την 42χρονη μητέρα της ανήλικης εδώ και τέσσερα χρόνια.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν τον θάνατο εννέα Αμερικανών

«Είναι ένας εφιάλτης. Έχει τρομοκρατήσει την οικογένειά μου και φοβηθήκαμε τόσο πολύ. Όλα αυτά τα χρόνια κερδίζει (σ.σ. ο 65χρονος) γιατί κανείς δεν θα έκανε τίποτα μέχρι τώρα», είπε στο δίκτυο Fox η 42χρονη, Cassie Wilusz.

Ο 65χρονος, Micheal Arnold φέρεται να πετούσε το μονοκινητήριο αεροπλάνο του πάνω από το σπίτι της 42χρονης στην Νέα Υόρκη. Το αεροπλάνο πετούσε τόσο χαμηλά που τα παράθυρα του σπιτιού και η οροφή έτρεμαν. Αυτή η κατάσταση συνέβαινε όσο η 42χρονη στεκόταν στο πλευρό του συζύγου της, που έδινε μάχη με τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

ΗΠΑ: 25χρονη με «Αλλεργία στο νερό» περιγράφει τη ζωή της

«Δεν ήξερα αν θα πετούσε το αεροπλάνο πάνω στο σπίτι μας. Δεν ήξερα τι ήταν ικανός να κάνει: Σκέφτηκα: τι θα γίνει αν με πυροβολήσει», ανέφερε η 42χρονη. Μάλιστα εξήγησε ότι οι καταγγελίες που έκανε στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας και στην αστυνομία της Πολιτείας της Νέας Υόρκης δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα.

Ο 65χρονος είχε συλληφθεί τουλάχιστον πέντε φορές για τα όσα έκανε με το αεροσκάφος του αλλά αυτό φαίνεται ότι δεν στάθηκε ικανό να τον αποτρέψει από την παρενόχληση της 42χρονης και της οικογένειας της.

Η πρώτη αντίδραση των ΗΠΑ για την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ

Τελικά το γραφείο του σερίφη της κομητείας Saratoga πήρε στα σοβαρά τις καταγγελίες της γυναίκας και μετά από έρευνα κατάφερε να συνδέσει τον 65χρονο με απειλές κατά της ζωής της κόρης της 42χρονης.

«Άλλαξε τους κακούς σου τρόπους, κορίτσι. Το κάρμα είναι υπέροχο πράγμα, [η κόρη σου] θα είναι η επόμενη. Θα τους δεις όλους να πεθαίνουν μπροστά στα μάτια σου», φέρεται να έγραψε ένας άγνωστος λογαριασμός στην 42χρονη.

Η αστυνομία κατάφερε να συνδέσει τον 65χρονο με τον συγκεκριμένο λογαριασμό. Παράλληλα διαπίστωσε ότι με τον ίδιο ψεύτικο λογαριασμό είχε γράψει ένα μήνυμα στη σελίδα του συζύγου της 42χρονου, που τελικά έχασε την ζωή του από τον καρκίνο. «Όταν ο χρόνος τελειώνει, τελειώνει. Όλοι πρέπει να ζούμε με το κάρμα μας», έγραψε ο 65χρονος.

Έτσι η αστυνομία τον συνέλαβε. Τέσσερις ημέρες νωρίτερα η αστυνομία του Μπένινγκτον τον συνέλαβε σε αεροδρόμιο στο Βερμόντ επειδή φέρεται να πέταξε πάνω από το σπίτι της 42χρονης και να παραβίασε τα ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος του.

Οι ομοσπονδιακοί πράκτορες του FBI ειδοποίησαν το αστυνομικό τμήμα του Μπένινγκτον, το οποίο τον περίμενε στο αεροδρόμιο όταν έφτασε. Τελικά ο 65χρονος δήλωσε αθώος στο Ανώτατο Δικαστήριο του Βερμόντ σε μια σειρά κατηγοριών και κατέθεσε εγγύηση προκειμένου να αποφυλακιστεί.

Πότε ξεκίνησε η εμμονή

Η υπόθεση ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2019. Η Cassie Wilusz είχε την διεύθυνση μίας καφετέριας έξω από την Νέα Υόρκη. Ο 65χρονος, που ήταν συνταξιούχος του εμπορικού ναυτικού, επισκεπτόταν το καφέ αρκετές φορές την εβδομάδα.

Σε ό,τι την αφορούσε, ήταν απλώς τακτικός πελάτης. Μια μέρα της έστειλε ένα ανησυχητικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. «Ήταν φωτογραφίες που τον έδειχναν δεμένο με γυμνές γυναίκες, περίπου 20 φωτογραφίες, και μου έλεγε να ανοίξω το μυαλό μου», θυμάται η Cassie Wilusz.

Του έστειλε ένα χαμηλών τόνων μήνυμα στο Facebook χωρίς να αναφέρεται στις φωτογραφίες και μετά τον μπλόκαρε. Η απόρριψη αυτή φαίνεται ότι πυροδότησε μια εμμονή. Ο 65χρονος άρχισε να πετάει με το αεροπλάνο του πάνω από το σπίτι της, να βγάζει φωτογραφίες από την αυλή και το αυτοκίνητό της και να τις δημοσιεύει σε μια σελίδα της τοπικής κοινότητας στο Facebook.

Όταν πήγαινε στη δουλειά, έβγαζε βόλτα τον σκύλο της ή πήγαινε την κόρη της στο σχολείο, τον έβρισκε να κάθεται στο αυτοκίνητό του στο τέλος του δρόμου της ή να κρύβεται κάπου κοντά.

Ο 65χρονος κατά τη διάρκεια της σύλληψης του

 

Η 42χρονη με την οικογένεια της

 

Η 42χρονη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ